lördag, juni 09, 2012

MTB-O för halt och lytt.


Det började bra. Eller nåt. Fick kartan 1 minut före start och vek den snyggt i lagom storlek så den passade i kartfodralet. 10 sekunder före start skulle jag snurra på nämnda kartfodral ett halv varv för att orientera den rätt i nord/sydlig riktning. SNÄPP! Ojdå. Där stod jag alltså när klockan pep ner med kartfodralet i handen. Skruven som fäster det i styrfästet hade gått av. Kul. Eller nåt. Jag fick helt enkelt kasta kartfodralet åt sidan och ha kartan i handen. Hela loppet. En inte helt oäven känsla för en orienterare men att cykla samtidigt är lagom kul. Eller nåt.

Redan första stigen lärde man sig också konsekvensen av att vara på ett militärt övningsområde. Varenda skogsstig var på djupet sönderkörda av militärfordon. Den ena gropen var djupare än den andra och att cykla i denna sörja av vatten och lera var det inte tal om. Släpa. Eller nåt. Det ingår i och för sig i sporten men det blev för just mig lite extra plågsamt. Men skönt. Eller nåt. Gubbvaderna som jag drog sönder i söndags hade inte läkt ihop. Varenda steg jag tvingades gå med dessa avarter till lemmar var smärtsamt. För att ni ska förstå känslan kan man beskriva den som så här. Tänk er att ni har två trädgårdstomtar som hänger fast i era vader och för varje steg ni tar sticker dom in en stilett i vaden samtidigt som dom nynnar på en Tjeckisk polkalåt. Eller nåt.

Annars krånglade växlarna inte så mycket men däremot börjar vevlagret, kullagret, kamremmen eller vad fan det nu heter på cykelspråk att krångla. Titt som tätt låste sig framdrevet så att jag inte kunde trampa. Lite extra vila. Eller nåt. Banan var 21 km men jag körde krokigt och fick ihop 34 km. Bu fan. Eller nåt.

Summa Summarum:
Det här var kul fan! Banan var skibra och jag blev trött! Vad mer kan man begära? Det skulle vara lite kramp i låren när man åkte hem då. Och det fick ju jag. Varje gång jag tryckte in kopplingen. Full pott. Eller nåt.

5 kommentarer:

insider sa...

I vilken putik hade du köpt kartfodralet? Borde gå att reklamera... och få ersättning för startavgiften dessutom.

Liga sa...

Övre halvan! Bra. Eller nåt...

AspLövet sa...

En Putiksef nära mig ska få veta att han lever efter att ha lurat på mig den här skiten.

Frank sa...

Tjena,

kollade din bana, inte helt enligt tävlingsreglerna til p2 och p17, men kul att du hade den kul, tyvärr lekte militären liten för mycket två dagar innan
/Frank, master of disaster

AspLövet sa...

Frank>> Helt korrekt. Jag tog för givet att man fick röra sig utanför stigarna (likt skid-o) om man är så galen men fick reda på efter tävlingen att det var ett big no-no. Borde kanske ha diskat mig själv. Men kul var det på alla sätt och vis. Bortsett från mina materiella problem då.