söndag, september 25, 2011

Mycket träning på lite tid

 
Nu har jag vilat i 42 dagar. Det kan man tycka vad man vill om men alla goda träningsfilosofer gillar ordet "kontinuitet" så där har jag i alla fall inte fuskat. Hursomhelst har jag hamnat lite i tidsnöd. Om bara 6 dagar skall jag försöka delta på ett evenemang där kanske inte resultatet för min del är det väsentliga men gubblufset måste ju ändå genomföras.

Därför har jag en plan.
Jag komprimerar mitt träningsår till 6 dagar.

Söndag:
Grundträningsperiod där långa lugna pass skall ge en stabil konditionsgrund att stå på. Just därför följde jag tv-sändningen och gps-trackingen från långdistansen på världscupen från Liberec idag. Det blev ett rejält 4 timmars pass för min del. Nöjd.

Måndag:
Vila. Det är lätt att bli övertränad under grundträningsperioden så jag gör det säkert för mig själv.

Tisdag:
Nu är det dags att få upp farten i benen. Avsiktligt kommer jag komma lite sent till pendeltåget på morgonen så att jag måste springa dom sista hundra metrarna. Jag avstår detta pass på hemvägen för att inte väcka dom gubbvader som sover.

Onsdag:
Ingen träning utan fokus ligger på kost. Byter ut coca-colan mot ett glas vatten och äter desutom en grönsak. Kors i taket.

Torsdag:
Lätt till mycket lätt träning för att hålla benen fräscha men inte helt stela. Lätt till mycket lätt träning innebär för min del att jag blundar och tänker på träning. Men jag måste vara försiktig så jag inte vandrar iväg med tankarna till någon klassisk långdistans. Farligt.

Fredag:
Kolhydratuppladdning och materialvård. Tar en extra portion på den asiatiska lunchbuffen och börjar sen gräva bland mina träningskläder. Problemet är att jag inte tävlar och tränar i den mängd jag fyller på med nya träningskläder. Jag skulle behöva en walk-in-closet.

Svårare än så är det väl inte.

Förstår inte varför inte fler gör så här.
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr måste din mystiske påhejare från Midnatsolgaloppen kasta in handduken på helgens Älgdrev. Hans yngre bror har dålig koll på kalendern över legendariska tävlingsarrangemang och har därför lyckats placera sin vigsel på just detta datum. För familjefridens skull så är "Ej start" det enda möjliga alternativet.

AspLövet sa...

Jag tycker du kan ta upp denna fadäs i ditt tal på bröllopet. Det skall vara det enda du talar om. Länge och med allvarlig röst. Sen skålar du inte utan påpekar bara att det bjuds minsann inte på några våfflor på festen heller.

Har du tur blir Älgdrevet i alla fall en årligt återkommande tävling. Men det är nog inget man skall ta för givet.

Anonym sa...

En löpmängd på 0.01 mil under ett helt träningsår låter inte alltför mycket. Men å andra sidan låter 100 000 mm mer imponerande.
En svår balansgång mellan total oträning och hälsovådlig överträning...

Anonym sa...

Once upon a time kände jag en äldre orienterare från en obskyr klubb. Han berättade att hans bror hade mage att förlägga sitt bröllop på självaste 10Mila helgen. Kommentaren löd "så då fick den jäveln skylla sig själv..."