fredag, juli 01, 2011

Smolk

 
[Smolk] är ett gammalt svenskt uttryck för smuts eller smutspartikel. Ordet förekommer i nutida svenska framför allt i idiomet smolk i glädjebägaren, som används om ett irritationsmoment eller en motgång som hastigt och oväntat kommer i vägen för framgång, glädje eller firande.

Smolk. Gammalt ord. Efter en fantastiskt vecka i naturens Mekka så ligger det ändå lite smolk i ljumsken och skaver. På Midnattsgaloppen skulle första dagen vara loppet då man upplevde naturen och den tredje dagen en tävling som bara skulle genomföras men dag 2. Dag 2 var allt hela resan handlade om. H21. Långt, hårt och svårt. Tyvärr inte svårt visade det sig i efterhand. I alla fall. Min enda vision inför viktiga lopp, oavsett fart, är nollvision. Man får inte bomma. INTE BOMMA! Tydligen kan även världens bästa orienterare bli ringrostig. Borde det verkligen hända så kort som 8 år efter senast genomförda lopp? Eller bero på sämre syn. Fick fan använda förstoringsglaset på plankan vid varje kontrolltagning. Tragiskt. Något gick hur som helst fel.

Bommar 6:e kontrollen med 1 minut. Idioti. Drar upp i fel myrdrag och ser branten men vägrar korrigera. Ringrostig. Smolk.

Bommar 22:an med 2 minuter. Idioti. Ser sänkan. Ser inte skärmen. (Vilket nog lurade mig då merparten av skärmarna hade Småtrollssynlighet på banan) Vägrar titta på kartan. Springer en krampfylld krok. Ringrostig. Smolk.

Jag kan inte släppa detta. Smolk. Här tar man sig till Skandinaviens obygd för att uppleva det bästa och terrängen var det bästa jag någonsin upplevt. Vad gör jag då? Okynnesbommar 2 jävla idiotkontroller. Smolk.

Det handlar inte om tidstapp. Inte i detta fall. Jag tog för fan massa kort under loppet och bytte dessutom batterier i kameran vid ett tillfälle så tidstappet på kamerahanteringen är nog klart större än bomtiden. Men ändå. Nollvision. Det svider. Kan inte släppa.

Smolk.

I både ljumske och pannglob
 

2 kommentarer:

Kula sa...

Nollvision inom orienteringssporten - när inför Trafikverket det?

AspLövet sa...

Mitt nya motto är fullvision. Sug på den.