tisdag, oktober 19, 2010

En värdig mästare kan inte koras på en förkortad distans

 
Vad ska man egentligen tycka om dom svenska väderkanalerna. Vilka man nu än följer. Under hela dagen har dom lovat totalt busväder för Natt-DM på onsdagskvällen. Nollgradigt och snöblandat regn. Lite Älgdrevsväder så där. Långt, hårt och svårt med snöglopp i luften. Men nu. Helt plötsligt klockan 01:09 på tisdagsnatten är det andra lovord. Inget regn överhuvudtaget. Inte en droppe. Kvar finns bara långt, hårt och svårt. Det får funka det också. Om nu inte vädret turligt slår om igen.

Jag bjuder in Stockholms herrseniorer till 11770 meter i kolsvart oktobernatt.

Jag roade med mig att kolla upp vad dom andra distrikten har bjudit på vad gäller Natt-DM. Det var ingen munter läsning. Av dom jag hastigt letade upp (23 distrikt) var det bara Dalarna som var i närheten. 11450 meter hade masarna. Heja Leksand! Inget annat distrikt, av dom jag kollade upp, var över 10km. Snittet på dom 23 distrikten, Sthlm undantaget, blev 8895 meter. Blir man inte gråtfärdig. För deras skull. 2010 orkar alltså inte seniorer springa mer än knappt 9 km nattorientering.

Ser man på den här statistiken blir man nog inte förvånad om 30% bryter på mitt, bara mitt, Natt-DM. För inte finns det väl något som säger att Stockholmarna är hårdare än dom andra orienterarna där ute i landet? Det positiva är att Stockholm har 47 herrseniorer anmälda. Det kan inget annat distrikt matcha. Jag är nog faktist glad om 30% bryter. Då vet jag att rätt löpare vinner. Det kan bara finnas en värdig Nattkung. Så länge AspLövet inte ställer upp förstås. Ja. Alltså. Då är ju fortfarande segraren värdig. Fast det är AspLövet som är segraren. Inte han som plötsligt kommer tvåa. Men han är rätt bra han också. Grattis. Till andraplatsen.
 

8 kommentarer:

Kart-Bosse sa...

Jag ser fram emot när du lägger ut banan här! Det verkar som om det äntligen är riktig nattorientering på gång – även om banan är under 13 km för H21.
Trevligt också att du har så många startande i H21. Dagens marmeladbenade H21:or brukar inte ens orka tänka sig att springa 11770 meter natt. Nu får vi se hur många som överlever.

insider sa...

Hopp om blötsnö och nordvind enligt SMHI just nu.

Saucepan sa...

ja fif-n, SMHI säger snöblandat regn som går över i SNÖ.
Dubbelt upp en onsdagkväll!

En H21:a snidad ur en 300-årig fura. sa...

Hej AspLövet.

Jag har ett problem som skaver på min själ likt ett par nya VJ Twister. Det är nämligen så att jag ska springa Stockholms Natt-DM på onsdag. Allt skulle vara jättebra, om det inte vore för banlängden. Arrangören har valt att skicka ut oss stackars H21:or på ca 11,8 km! Av etiska och moraliska principer (som jag vägrar att tumma på) springer jag aldrig under 15 km nattorientering. Visserligen ser vädret lovande ut för att göra tiden i skogen extra lång, men 11,8 är ju 11,8 oavsett väder. Hur ska jag göra?

Jag har lekt med tanken att springa ett par Öppna banor efter H21-banan men det känns mest som en fusklösning.

Tacksam för kloka svar.

AspLövet sa...

Nu är ju inte etik och moral mina starka sidor men jag skulle föreslå att du efter målgång springer om H21-banan. Utan karta. Och väljer andra vägval än vad du gjorde första varvet. Kan bli en lagom lång och svår utmaning.

IT-löparn sa...

Kan man få H21-banan konverterad till Catching Features format så man kan köra loppet i bildskärmens sken på lördagsafton med ett whiskystänk i strupen?

Anonym sa...

Stämmer nu kodsiffrorna som kommer att sitta i skogen med de som finns på resp klassdefenition?

Funderar på Öppen klass. Ingår Ljusshowen för dessa banor??

AspLövet sa...

IT-L>> Jag vill se en grafisk uppdatering av CF innan jag släpper till mina alster. Du får torrtitta på banorna i Runoway tillsammans med din Whiskey.


Anonym>> Äsch... Det där med kodsiffror och definitioner är det så nödvändigt? Min ambition har väl någonstans i bakgrunden varit att para ihop dom men säg så här. Om dom inte stämmer så ligger dom i närliggande nummerserie i alla fall.

Ljusshowen är mobil så den kan dyka upp lite varstans.