onsdag, oktober 20, 2010

Det är över nu

 
Förutom en bortrövad kontrollställning som gjorde att jag 30 minuter innan första start fick kasta mig ut i skogen för att snickra ihop en ny ställning så tror jag att allt fungerade bra. Det var ingen som vågade sig till sekretariatet för att spy galla över banorna i alla fall. Det hade varit uppfriskande. Hoppas det kommer anonymt på internet istället. Sanningen är att jag inte är helt nöjd med alla banor. Vissa fick jag till medans andra var som omaka strumpor en bakfull måndagsmorgon. Natt-DM 2010 har nog varit det jobbigaste banläggningsprojektet jag haft i karriären. Det ska var fan att lägga banor i sin hemmaskog där man dessutom bott på kartan i mest hela sitt liv. Det är svårt att väga vägvalssträckor när man känner till varenda rotvälta. Man har ingen aning om hur löparna ser på vägvalsproblemen. "Jaha! Kände ni inte till att man till döden ska undvika den där kanten". Ungefär så.

Nu ska jag fira med en whiskey.

Jag firar att det är över.Segratiden blev 67,53. På 11770 meter nattorientering. Det är bra fan!
 

10 kommentarer:

karin f sa...

det var riktigt kul i skogen ikväll, och en skön revansch på förra årets bottennapp. tack till dig och alla andra arrangörer!

Oskar Karlin sa...

Ugh. Jag är en trasig man. Gubbe. Vaderna krampade.

Men det var ändå förbannat härligt att gå i mål.

Palmis sa...

Med en trasig vad var man dock tvungen att starta för att se om världens bäste också gäller banläggning. Enda plumpen är väl att banläggaren inte är speciellt datakunnig.

LK (OK Hammaren) sa...

Det är fan att man blev förkyld denna vecka, så att man inte kunde vara med på ett natt-DM med bra konkurrens i klassen och en bra banläggning.

insider sa...

Håller med Palmis. Man blev orolig direkt, om resten skulle vara som kontrollbeskrivningen... Men det tog sig.

Daniel sa...

Härlig bana!

Skänkte dig en tanke då jag klev över ettans kontrollställning och mina spandexbrallor fastnade och höll på dra omkull hela rasket. Men jag lovar, jag lämnade ställningen i bättre skick än jag fann den. (?)

En mindre glad tanke skänkte jag när jag på väg till femman drogs in i ett hål av mörk materia (dvs. oändliga gransnår). Men jag kom ut levande på en helt annan plats (och en parallell verklighet?) än jag trott och kunde fortsätta till femman och sen vätskekontrollen.

Det är något visst med bemannade nattliga vätskekontroller längst bort i skogen.

Men bommarna är ovidkommande, det här var riktigt kul!

H50... lurad sa...

Att jag blev blåst på lite skön lättlöpt väg/stiglöpa har att göra med min bristande bedömningsförmåga. Kul sträckor!

Filip Dahlgren, IFK Lidingö SOK sa...

Tack för en bana med rolig nattorientering!!

Lus sa...

Tyckte också det var roligt, du verkar vara talang på det mesta. Men 67 min i H21, det hade baske mig inte ens Asplövet i toppform med snitslad bana klarat av! Jag är grymt impad av Jon-Ares tid.

Anonym sa...

Min fru lämnade hemmet i "b-kupa", sprang DM-natten och kom hem med "d-kupa" = magiskt