onsdag, september 08, 2010

Gubben som inte kan tala med hästar.

70 minuter i skogen borde man vara nöjd över. Nöjd är dock inget av dom ord jag tog med mig hem till Fläskberget efter kvällens skogstur. Till att börja med sprang jag inte. Jag gick. Makligt. Dessutom stannde jag upp vid kontroller oftare än på en medioker sprintbana. Med andra ord hade jag inte ens med mig GPS-klockan. När man nosar på 20min/km är slutet nära. Jag fick i alla fall utsatt 12 märklappar till höstens Natt-DM. Det skulle ha blivt fler man jag fick ge mig i kampen mot 5 hästar. Sann historia.

När jag kom till hästahagarna som sveper genom partiet så klev jag under stängslet och började traska mot skogen 200-300 meter bort. Jag kom 50 meter innan jag plötsligt hörde ett dån i marken och långt bort i mörkret anade jag en svepande svart massa komma emot mig. Jag tvärvände och sprang tillbaka mot det skyddande stängslet. När jag lös med min ficklampa (Lupine Tesla) såg jag 5 par ögon som lyste mot mig en bit bort. 5 hästar som oroligt frustade och klampade runt. Jag släckte min lampa och efter en stund så hörde jag att dom travade bort igen. Nu var jag lite slugare. En egenskap jag har sedan barnsben. Jag smög i mörkret över hästhagen. I 30 meter. Sen kom hästarna farande igen. Dom jävlarna inte bara hör bra dom ser i mörkret också. Jag fick besviken vända åter och den här gången kom hästarna hela vägen fram till mig och det var en ömsom nyfiken ömsom orolig flock som tittade på mig. jag försökte blända ut dom med mina 700 lumen med det bekom dom inte alls. På mitt sista passeringsförsök så smet jag 300 meter i sidled för att ta mig över ängarna men dom jävlarna följde efter hela vägen.

Då gick jag hem.

6 kommentarer:

Der Alte sa...

Usch! Hästar ska vara på travbanor eller i Gustafskorvar!

AspLövet sa...

Är inte så förtjust i Gustafskorv. Munsökorv däremot. Knark.

Leif sa...

Bäddar tydligen för spännande vägvalsalternativ på Natt-DM?

Anonym sa...

Märklappar nu? Osäkert arrangemang?
Asplövet dallrade när hästarna kom!!

AspLövet sa...

Menar jag att det är sent att hänga ut märklappar eller att jag är för tidig? Själv tycker jag att det är lagom. Alla märklappar ute innan 1/10 (om planen funkar) sen byggs det lite ställningar och så är vi framme vid 20 oktober.

Anonym sa...

"Mannen som kunde tala med .. - kvinnor!"
Den rullen vill jag se!