torsdag, juli 08, 2010

En nästan sann saga

 
Och på morgonen den första dagen när orienterarna kom ut ur sina sommarblekta radhus såg dom att Skogsbolaget hade huggit ner stora delar av skogen. Orienterarna blevo vansinniga fast bara sådär lite medelsvenskt vansinniga förstås. Raskt började dom vansinniga orienterarna att twittra och blogga och skapa "Rödda-skogen-grupper" på facebook och namninsamlingar på anslagstavlan hos Hemköp och plakat med lite lätt irriterade budskap gjordes.

Sen gick orienteraran i samlad trupp till det elaka Skogsbolagets kontor där dom demonstrerade sitt missnöje högt och vansinnigt. Fast vissa drack kaffe och pratade om förra veckans tävling förstås. Skogsbolagets mediarepresentant vågade inte gå ut och möta mobben utan hoppades att det skulle blåsa över. "Aldrig i helvete att vi ger oss", skrek folkmassan till Skogsbolaget som svarade med ännu mer tystnad. Fast vissa gav sig och åkte hem för dom kom på att dom inte brydde sig om skogen.

Sen blev det lunchtid den första dagen och vissa orienterare var tvungna att gå för dom var hungriga men många stod kvar och visade sitt missnöje genom att kollektivt sitta ner på sina stolryggsäckar. Den vansinniga demonstrationen fortlöpte och alla, förutom några som var tvungna att hämta barnen på dagis, var kvar till Skogsbolagets förtret.

"Sätt tillbaka träden", skrek någon högt vilket fick igång en debatt om det är möjligt eller inte och folk blev osams och vissa gick hem sura men några tappra stod kvar den första dagen med plakat och vansinniga blickar.

När kvällen kom var dom vansinniga lite färre för det var Lets Dance på TV och Luffarliga dagen efter, fast några stod kvar och tittade vansinnigt på varandra allt medans dom letade efter närmaste Baja-Maja.

När mörkret kom var det bara en man kvar.

När andra dagen grydde stod mannen kvar och det kom inga fler demonstranter för dom hade inte tid att bry sig

Efter några timmar gav även den sista mannen upp med orden.

- "Äsch! Jag åker in till stan och ritar en ny sprintkarta istället"


*ett antal träd på Ängsjökartan har fått sätta livet till

2 kommentarer:

Anonym sa...

å fan. samtidigt har kartritare uffe karterat om halva den kartan. gjorde han det lite för tidigt?

AspLövet sa...

Jag såg inte vart dessa träd kom ifrån. Dom ligger i östkant på skogsvägen som går norr om det fina södra partiet. Med lite tur är det hugget på den utdikade platta grönskiten som ligger norr om detsamma fina södra partiet. Det området kan man ju både ha och mista.