torsdag, november 19, 2009

Gammal Skåpmat [arkiveringsprojekt-09]

 
Plopp incidenten 2002-2005

Om man befinner sig på rätt plats i dom mörka Runbyskogarna kan man stöta på ett omkullvält träd som numera har två väl inplastade skyltar fastskruvade i sig.Men för att backa några steg så tar sig denna incident sin början under år 2002. Vår kvalificerade gissning är att en "Ploppälskande" skogsvandrare var lite oaktsam med sitt plopp-papper och råkade tappa det i skogen. Detta måste ha upprört en annan skogsälskande vandrare som inte på något sätt städade upp efter Ploppälskaren utan gick hem och konstruerade en skylt som han satte fast på den närliggande stocken.Tiden gick och denna skylt roade många orienterare som passerade platsen. Under vintern hände dock det som var oundvikligt i slutändan. Plopp-pappret försvann och den första skyltens uppmaning ekade tomt i skogen. Men plötsligt en vacker vårdag dök så en ny skylt upp alldeles bredvid den första.Frågorna är många. Är det plopp-älskaren som fått sin hämd? Är det en annan skogsvandrare som tröttnat på den första skogsvandrarens skylt? Eller är detta något mycket större som bara är i början av en lång händelsekedja. Så för alla som vet vart skyltarna befinner sig så får vi väl precis som Birro helt enkelt vänta på nästa steg i Plopp-incidenten[Uppdatering januari 2005]
Om intrigen i detta mysterium var tät tidigare så är den nu cementkompakt som på en nedsänkt brottsling på botten av Värtahamnen. Inte ens Agatha Christie i sina bästa år skulle kunna nysta upp denna härva.
Vad som hänt sedan sist är att båda skyltarna på den ursprungliga platsen har försvunnit. Kvar finns endast skruvarna som ett minne från vad som en gång var.Vem tog nu ner skyltarna kan man undra? Vi gissar att det inte var det skogsälskande personen som satte upp den anklagde första skylten eftersom han om någon borde ha tagit med sig skruvarna hem. Dessutom finns det fortfarande ploppapper kvar nedanför stocken. Hela gåtan fick sen en fortsättning när Lars "Liga " Ohlsson var ute och sprang och hittade den första skylten på en helt ny stock. Någon har alltså flyttat skylten från punkt A till punkt B, en sträcka på lite drygt 500 meter.Mycket riktigt ligger det dock ploppapper nedanför denna stock också. Men svaret på frågan vem som tog ner lapparna vid punkt A och vem som flyttade skylt nummer 1 till punkt B är i skrivande stund inte klarlagt. Förmodligen kommer ploppincidenten att fortsätta gäcka oss som tidigare. Vi får helt enkelt vänta med svaren på frågorna och förväntansfullt invänta nästa steg i denna mystiska kedja av händelser.


2 kommentarer:

GW P sa...

Faan, du slet mig från arbetet. Kallsvettig tvingades jag fortsätta läsa. Löneavdrag väntar! I gengäld kräver jag en fortsättning på berättelsen. Du får faktiskt fabulera ihop nå´t, eller allt kanske var fejk från ruta ett? Men, vem bryr sig om det egentligen? Putiken får nog se sig om efter en ny bodknodd då novellist-lövet headhuntas av Bonniers?

Hans E sa...

Ibland tar sig saker till rent himmelska höjder, som t ex denna följetong. Nu väntar man bara på nästa extasiska kapitel i denna saga. Är "ploppmannen" kanske pappa till Plopp med saltlakrits, som är en "runner up" på godishimmelen av sällan skådad karaktär. Plopp for the Nobel Price.