torsdag, november 19, 2009

Gammal skåpmat [arkiveringsprojekt-09]

Topp 10 saker vi tycker illa om

Det är många som tycker om saker och ting nuförtiden. Det har spridit sig en bitterhet bland sportens utövare och det är faan på tiden att vi gör något åt det....

..eller så skiter vi i det och tycker illa om allt precis som alla andra bittra stackare. Man skall tydligen tycka illa om orientering precis som man tycker illa om kött & grönsakssoppa. Kommer ni ihåg den soppan från skolan? Fy tusan vad man tyckte illa om den.


1:15000
Faan vad vi inte tycker om den kartskalan. Den var inte ens bra förr men då visste vi inte bättre så då dög den åt oss stackare. Nu när vi blivit äldre så inser vi att vi inte ser något av det finstilta på kartan. Alla som förespråkar 15000 borde tvingas springa med linser implementerade med grå starr. Det är lite som att vakna upp med den där paddan efter ett one-night-stand och undra vad faan man tänkte på kvällen innan. Fördelen med den där paddan är att henne kan du lämna bakom dig och se fram emot nästa krogkväll men den här jävla 15000-dels kartan verkar vara som ett efterhängset psykfall.

Baja-Maja
Faan vad vi inte tycker om Baja-Majan. Vem i sina sinnens full bruk vill sitta i en blå plastlåda och känna doften av dom hundra tidigare besökare som släppt ner sin avföring genom ringen? Att torka av ringen avlägsnar väl dessutom lika mycket bakterier som att blåsa på händerna efter ett toabesök. Har man riktig otur har någon med lös mage varit där innan och inte en tillstymmelse till papper döljer verket. En sned Baja-Maja på ett taskigt TC är höjden av olycka.

Korta banor
Faan vad vi inte tycker om korta banor. Vad är poängen? Varför springa om man inte får bli trött och sliten? Vad har man för glädje av att vara i mål innnan man hunnit få blodsmak i munnan? VA!? VA!? VA!!?? Hur kul är det att hålla på med en tuff konditionsidrott och ha en löptid på 20 minuter? Många jävla frågor men inte någon som kan svara på hur det kunde gå så här jäkla illa. Fy Faan för kort banor säger vi bara.

Winsplit
Faan vad vi inte tycker om winsplit. Hur hemskt är det inte att svart på vitt få reda på att dina 10-minuters bommar egentligen bara handlade om sekunder. Och inte ens i dina bästa stundar kan du övertala någon att du borde ha vunnit när dom klickar på bomfria tider och inser att du hamnar ännu längre ner på listan då. Kan inte någon rik jäkel köpa ut rättigheterna till fanskapet och gräva ner programmet på samma ställe som Ataris gamla ET spel.

TC
Faan vad vi inte tycker om TC. Tävlings Centrum? Vilket sketet namn på ett gärde med några vindskydd uppslagna. Man klafsar omrkring bland komockor och leriga pölar mumsandes på en torr bulle och ett smaksvagt kaffe i väntan på att få springa alldeles för kort på en taskig karta i skala 1:15000. Det snickas och snackas om arenaproduktion men vi verkar ha svårt att slita oss från gamla tiderns nostalgiska tävlingsplatser. Skulle man inte en enda gång kunna få komma till något som påminner om att det är en tävlingsidrott vi håller på med? Är det för mycket begärt att mötas av lite innovativt tänkande?

Jarkko Huovila
Faan vad vi inte tycker om Jarkko. Den där jävla Finnen är precis sådär kaxigt bra som du och jag inte ens är i våra bästa drömmar. Hur fanken kan han bara ha mage att krossa hela 10-mila i ensamt majestät på långa natten? Han är för sporten vad Sverker Olofsson är för debatt-TV och Pamela Andersson för Internet. Jag tycker vi skickar hem honom till Finland igen där han kan få bo i ett kollektiv med Matti Nykänen så skall vi nog slippa se han i resultatlistorna i fortsättningen.

Skador
Faan vad vi inte tycker om skador.

Kompassen
Faan vad vi inte tycker om kompassen. En bit plast med med en skakig pil som på något sätt skall peka dig åt rätt håll. Inte ens spriten i kompasshuset är något att ha utan att man måste blanda ut den till förbannelse för att det skall kunna drickas. Tänk förr när man hade stegräknare på kompassen, sickna jäkla loosers. Den där kompassen har förstört fler ungdomsorienterare än vad miniknat och U-klasser har gjort sammantaget. Kompassen är ett redskap som djävulen själv har skapat. Kom till mig, kom till mig säger han. Vem faan vill komma till nordpolen? Det är kallt som faan och fryser man inte ihjäl så blir man uppäten av en isbjörn eller en psykotisk säl.

Klubbkompisar
Faan vad vi inte tycker om klubbkompisar. Dom har alltid sekunderna på sin sida när det vankas inbördes möten och nog faan ser dom till att du är medveten om det, om och om och om igen. Dom får alltid den där korta sträckan på kavlen som du borde ha men dom gnäller för UK och byter upp dig på den långa som du inte alls är tränad för. Dom lyckas alltid vara borta när det är tunga klubbarrangemang och dom påstår sig ändå göra mest i klubbarbetet. Klubbkompisar är lika nödvändiga som en frukost på Jukolahemresan.

Gnäll
Faan vad vi inte tycker om gnäll. Folk har inte vett att uppskatta någonting nuförtiden. Det finns folk som inte gör annat än lägger ner sin minimala fritid för att du och jag skall få springa orientering, vare sig det gäller tävling eller träning, men det enda vi gör är att gnälla. Fel på kartan, fel på banan, fel på tidtagningen, fel på vädret, fel på felen som vi tycker är felaktiga. Folk verkar ta med sig hela ryggsäcken av relationsproblem hemmifrån, tjafs på jobbet och den där jävla kön på banken med sig ut till det där jävla TC mitt på det där jävla gärdet som är lerigt och lyckas på något sätt kanalisera all ilska mot orienteringen. Om folk skulle ta sig i kragen och sluta gnälla så.. Nääe vänta nu!?


Nästa gång kanske vi listar vår Topp 10 saker vi tycker bra om, ifall vi kommer på så många. Kanske får det bli ytterligare saker vi tycker illa om.


© 2004 AspLövet

2 kommentarer:

micro sa...

Löptider på 20 min? Om två år är det långdistans. Kufarna träffas 2012 på ett lerigt gärde och kör ultralång med löptider mellan 30-40 min. Om dom inte är nerspolade i jordens inre dårå.

Hans E sa...

Puh! Jag trodde i min förtvivlan att det var något slags testamente du höll på med här till ploppincidenten dök upp igen.
Keep on. Men vissa guldkorn kan förvisso repriseras igen, och igen, och igen och.....