söndag, november 01, 2009

Fint är inte grymt

 
I dag drog jag igång det AspLövska attackpromenadsmaskineriet. Jag lät höstmisären blöta ner mitt ansikte där jag drog fram genom nästa års Grymnattamarker. Vilket bekvämt nog även är AspLövets hemmaskog. Bara kliva ut genom dörren så är man där liksom. Mig själv förunnat.

Idag hade jag som mål att hålla ögonen öppna. Normalt när man tränar i hemmaskog vet man vart man ska och sen är både skallen och ögonen någon annanstans. Idag höll jag korkgluggarna öppna och förundrades faktist över hur fint det var. På många ställen var minnesbilder inte alls i paritet med verkligheten.

Jag gick över ett gammalt skithygge som jag inte besökt på säkert 10 år. Jag har svept lovar runt om mest hela tiden faktist. Idag kom jag så med avsikt att forschera rakt över. Inbäddat i en sänka mellan två vackra berganter ligger eländet.

Det var oväntat nog jättefint. Fast botten och på det glest med ungtallar i manshöjd och några småbjörkar som lövdekoration. Så mellan dom fina bergen var det numera bara en öppen fin sänka.

Besvikelse.

Där ska jag inte låta Grymnattalöparna sätta sina fötter


6 kommentarer:

Anonym sa...

Har det hygget verkligen funnits i 10 år.....

AspLövet sa...

Minst 10 år. Förmodligen längre


*Har ingen aning*

Håkan Dahlgren sa...

Det är här på sin plats att informera om att kartan kommer vi att revidera under vintern vad gäller all planbild inkl hyggen. När nu "världens bästa orienterare" skall lägga banorna måste kartan hålla högsta klass.

Men lite synd om han börjar lämna ut ledtrådar om banorna.

Hans E sa...

2002

Anonym sa...

Det var en grym fin sänka när det begav sig....

Anders sa...

Det var nog jag som snabbritade in hygget inför GrymNatta 2002. Håkan lär få placera det mer korrekt.