torsdag, november 26, 2009

Det bara är skit med dagens idrottsmän

 
Vad har jag lärt mig idag?

Att det bara är skit med dagens idrottsmän.

Hade en stenhård 55-åring (friidrottare) inne i butiken idag som berättade anekdoter om sin karriär. Han sågade dagens löpare strax under fotsulan. På den tiden det begav sig tränade han 13 pass i veckan men det var för lite för att nå ända fram. Numera tränade han bara 5 pass i veckan och passade på att köpa ett par vintertights i putiken. Det var nästan så att det kom tårar i hans ögon när han räknade upp sina gamla träningspolare.

Framförallt fick jag höra några sköna skrönor om Åke "Biten" Eriksson. Han berättade även att Christer Majbäck kunde ha blivit hur jävla bra som helst på löpning om han satsat på det istället för skidåkning. Dessutom hade han tränat en del med den gamla orienteringsräven Atle Hansen. Atle vann ju VM-guld i stafett 1985 tillsammans med Morten Berglia, Tore Sagvolden and Øyvin Thon. Smaka på dom namnen och känn även ni att det bara är skit med dagens idrottsmän.

När han gått tog jag en tugga på min chokladbit och funderade på om även jag skulle komma i dom där vintertightsen.

Kanske när jag är 55 och har haft binnikemask några år.
 

2 kommentarer:

Kula sa...

Låter som en bitter gammal Fredrikshovare (friidrottare? nja, snarare långlöpare!)som avlade visit i Putiken din.
Vi orienterare är från o till ett skumt och smågrått släkte men jämfört med (gamla) Fredrikshovare är det som att jämföra stämningen/folket på Jukolabåten ditresan kontra hemresan. Vem är vem där tror ni?
Fredagar är alla generaliseringars högtidsdag : )

Herr Ofog sa...

Min klubbkompis i H55 sprang Lidingöloppet på 1.48. I sin huvudgren orietering dög han inte mer än att bli en stabil startkarl.