torsdag, juli 23, 2009

En raritet på museet

På en hylla, i en låda, inklämd mellan kompasser från när och fjärran, ett otal snitselstumpar, linimentsburkar, voltarentabletter, trasiga stiftklämmor, en (1) sko (Kompassrosen), en ensam SI-pinne, ett par blåa orienteringsstrumpor (noppiga), En Lippovitanflaska (tom). åtta (8!) pannband och en hel drös annat som på något sätt hamnat i min ägo genom årens kepsresor, där, mitt i smeten, ligger mitt gamla definitionsfodral. Kvar i plasten ligger definitionen från karriärens sista orienteringslopp. Publiktävlingen på WOC i Västerås 2004. Det är 5 år sedan det begav sig. Definitionen kommer jag låta ligga var i hållaren för det kommer bli något att lägga i en av glasmontrarna när AspLövet - A truly bitter museum öppnar någon gång efter min död.

På informationstavlan under glasmontern kommer det stå,

9 - 9 - 1 - 4 - 3. Fem kodsiffror i huvudet. Alltid bara slutsiffran. Vilken kille!

5 kommentarer:

en djefla man sa...

Det är en sak jag inte förstår. När jag googlar på sökordskombinationen "Asplövet" och "Yngve Ek" så hittar jag inte en endaste bloggpost.

Skumt, mycket skumt.

AspLövet sa...

Tragiskt. Har för mig att jag la upp en gammal Yngve-Ek annons på den gamla bloggen men hittar den inte ens själv.

Lever Yngve-Ek fortfarande?

Daniel sa...

Tack för allt du gav oss Yngve

flebbulation sa...

Yngve var min morfar, tack vare honom var jag bra på orientering när jag fortfarande inte upptäckt fest longboard. Gött att se att han finns kvar hos fler än mig. Han dog precis innan min födelsedag i sommras.

flebbulation sa...

uhm, fest och longboard skulle det vara. Idag hade han fyllt 88 förresten