måndag, maj 04, 2009

Virkad väst

Jag hittade en bild i ett gammalt album som är fantastisk.


Vad ska man säga. Virkad väst, "Spola kröken"-märke på byxbenet och skorna sen. Nostalgi. Eufori. Inte vackert men så orginellt och tidstypiskt. Synd att det gick uselt i själva tävlandet. Den första etappen på mitt första 5-dagars 1980 blev en orgie i utsvävningar. Jag kom 155:a av 251 på denna etapp. 100 stackare var alltså ännu mer ute och seglade. Skrämmande.Men jag hade ju ändå en virkad väst på mig.

Och kröken spolade jag.

På den tiden.

6 kommentarer:

Kula sa...

Nu är det inte längre en enstaka tendens utan klar trend vad gäller valet av banor som du väljer att visa dina trogna läsare - ungdomsbanor!
Det är en mycket glädjande notering för en idogt (?) arbetande ungdomsledare.
Skulle va kul om Världens Bästa Orienterare gick in på RunOway och gav sin syn på dagens ungdomsbanor, ta gårdagens Tullingetävling och HD 12 t.ex.
Trams eller tuffa tag? Hur ska en trettonåring agera för att undvika hamna i samma återvänds...stig som en del äldre olycksbröder?
CoachLövet i ny roll skulle jag gärna vilja se!

Herr Ofog sa...

Ja, våra vägar har korsats. Dvs jag gick raktpå medan du irrade lite var stans. Fast det här utspelade sig på den tiden jag gjorde en stor bom varje tävling.

Jag hade ingen vrickad väst men däremot en långärmat t-skjorta i bomull med något orienteringsmärke någonstans. Men det mest skräckinjagande är att vi hade likadana skor! Jag fick hemska skavsår av mina...

VJ-löparn sa...

Var inte de de första skorna som hade dobbar för skrålöpning. Och så hävdar Ice-bugs att de nu har tagit fram de första skorna designade för orientering! Skämmes och bojkott. Hmm är jag part i målet med tanke på namn? :-)

Varför virkad väst? Trendsättning som inte slog, kallt, vad, påtvingad av föräldrarna?

AspLövet sa...

Kula>> Jag har kollat in det H12-banan och den såg väl riktigt bra ut. Vägval, avhopp och krav på metodik.

Herr Ofog>> Vilken kontroll bommade du på denna etapp om så nu var fallet? Jag har inget minne av skavsår men kanske var det just i dom där plastsakerna som roten till mina inflammerade knän och gubbvadervader finns.

VJ-löparna>>Den virkade västen var nog (minns ej riktigt) ett försök till trendsättning men som det mesta jag företar mig skjöts det ner och lämnade bara ett moln av besvikelse och fragmenterat självförtroende efter sig.

VJ-löparna sa...

Asplövet>> Lite trendsättare är du. Det finns ju löpar/skidåkarvästar med dragkedja fram nu. De är iof sig inte virkade men tajtstyget kom ju inte förrän -85 så du var ju helt klart en föregångare!

Marie-Louise sa...

Intressant det där med västen. I början av 90-talet fick 6-åriga sonen ärva en väst av 6 år äldre kusinen. Han speglade sig och sa: - Den här vill jag inte ha. Det ser ut som förr i tiden. (Dvs mitten av 80-talet). Banan en riktigt bra H 14 bana med grovorientering till sista säkra och hyfsat med uppfångare bakom kontrollpunkterna. Sällan man ser så pass bra banor idag.