söndag, januari 25, 2009

Mitt livs mardröm

Jag hade mitt livs värsta mardröm inatt. Den var dessutom förankrad i verkligheten. Bakgrunden till mardrömmens koppling med verkliga livet är att jag i år kommer åka med som supporter till Jukola. En resa som innebär samkväm med goda vänner och en chans att beklaga sig över att allt var bättre förr. Hursomhelst brukar man ju vakna när mardrömmar når kulmen av obehag men i mitt fall kom inget uppvaknande utan mardrömmen började bara om från början igen. Mardrömsloopen slutade inte förren morgonkvisten kom med en av Miniknatarnas önskemål om Bolibompa.

Mardrömmen i fråga började i alla fall med att jag hipp som happ satt på bussen som just lämnat båtterminalen i Åbo riktning Jukola 2009. Som en hink isvatten innanför kalsongerna insåg jag plötsligt att jag glömt att handla på båten och min Partypåse var lika torrlagd som Aralsjöns forna strandlinje. Jag kände paniken komma störtande och frågade desperat min klubbkamrater som satt närmast om dom möjligen hade något extra att sälja men fick bara nekande svar. Jag rusade allt mer panikslagen runt på bussen och skrek till höger och vänster i gången efter dryckesjom som jag kunde tänka mig att betala dyrt för men ingen vill bistå med något. Min sista utväg blev busschauffören men han bara tittade kallt på mig och väste något hårt på Finska i mungipan samtidigt som han knuffade till mig så att jag ramlade baklänges i bussens mittgång. Sen började mardrömmen om igen. Och igen. Och igen.

Det var hemskt.

22 kommentarer:

Moon sa...

Det kan man kalla mardröm!
Men hade du titta runt ordentligt i bussen hade du märkt att jag satt längst bak med en extra låda bärs och den hade du fått utan att be :)

AspLövet sa...

Det var då fan att jag missade dig där bak i hörnet. Fast då hade det ju inte blivit en mardröm utan något helt annat. En fylledröm förmodligen och sen hade jag vaknat bakfull.

Moon sa...

När går anmälan ut till Jucken 09?

Moon sa...

...menar resan med VOK?

AspLövet sa...

Just nu tas intresseanmälan upp (både som löpare och supporter). Det lutar åt 2st herrlag och i dagsläget är vi, vad jag vet, 3 st i supporterklubben. Släng iväg ett mail till mig om du vill vara med i någon av kategorierna.

Moon sa...

Blirre någe så blirre inte supporterklubben denna gång, nä nu kör jag i laget som en fullfjädrad medlem (om jag platsar såklart???), gärna turbosträckan 1:a ;)

AspLövet sa...

Du tas emot med rejäla bröstvärmare av klubben och supperklubben kommer sjunga hyllningssånger till din ära hela Jukoalresan. Jag anmäler dig som intresserad löpare till brudarna som håller i resan.

Moon sa...

maila mig om hur jag pröjsar medlemsavgiften

tackar!

Molson sa...

Sensationellt. Tjing för å springa 2:a.

Zeke sa...

F-n Molson...där varu snabb...
Sensationellt säger även Zeke, och tjingar 3:e...som förste reserv på 2:a efter Molson... :-)

Bröstvärmarna blir nog många... ;-)

Saucepan sa...

:-)

Fan, platserna längst bak i bussen börjar ta slut och det är bara januari.

Moon sa...

Pax på första sträckan och mitten längst bak i bussen!

AspLövet sa...

Jag paxar den där lilla sovalkoven som brukar finnas bakom en lucka mittemot toaletten vid mittutgångens trappa. Där kan jag ligga i min ensamhet med partypåsen som enda sällskap.

Zeke sa...

Jag lägger genast rabarber på en av de bakre stolarna närmast mittgången = nära t muggen o dörren som levererar "pissipausi"

Anonym sa...

Robban

Va f-n nu kommer det bli tufft att platsa!!
Men om nu Zeke kör 3:e så tar jag gärna 4:e turbostäckan!!

Moon sa...

Robban>>4:e, ehhh , turbosträckan????
När 4:e går ut så är man ganska mosig och man ser löpare gå ut i lunktempo, nääää, 1:a är TURBO!!!
resten är...gäsp

Moon sa...

H-e, måste jag minnas förra årets resa, skulle hem till södertälje men vaknade i en tunnelbanevagn i Hallunda, vilket j-a öde :(
Taxigubben var iaf glad att få köra några extramil.
Asplövet>>Vad hände egentligen???

AspLövet sa...

Moon>> Du bör nog inte fråga mig om vad som hände. Jag hittade ju inte ens till vår hytt. Lite besviken är jag att inte supporterklubben tog han om CoachLövet bättre.

Moon sa...

Asp>>Är ledsen att vi inte tog hand om dig, ska bli bättring till nästa resa!

Robban E sa...

Klart Moon att det måste vara en turbosträcka!!
En Lapin till starrrtten två medans man väätaar, en Karhu under 2:a sträckkkan ellller tvååå, en under trreedje sträcckan, å sen blir man uutaan på en hel sträckka.
Då mååstee man lägga i turboon så man kan få en nyyy växlingsLapin....

Jaa paxxar föör en platsi i bussi nara muggi...

Moon sa...

Robban>>....eller hur?
Du kan ha rätt och jag fel.
Det enda jag känner till är att man lubbar första med en j-a fart och sen går allt i slowmotion, antagligen inte om man hade legat lågt efter målgång :)

Saucepan sa...

AspLövet>>
Moon>>

Jag har förklaringar till vad som hände i båda era fall. Men de historierna får jag spara till batun.