söndag, september 02, 2012

Orden som tog slut


Efter 3153 inlägg på det här mörklagda eländet, den gamla H40-drömmen inkluderad, mellan 2005 och 2012 inser till och med jag att det inte finns fler varianter att skriva exakt samma inlägg på. Orden är slut. Det är bara att packa ner dom gamla noppriga orienteringsstrumporna i en kartong och ställa undan den längs bak i förrådet. Kartongen kommer märkas, "Får ej öppnas förrän Sverige har en världsmästare på herrarnas långdistans". Det kan ta tid.

Men jag avslutar med stil. Sprang min GT-bana (GubbTest-Bana) idag och satte världsrekord.
Jag är i mitt livs form. Må så vara att det var första gången jag sprang GT-banan men det behöver varken jag själv eller någon annan veta.

Ska sanningen fram så var den här bloggen inte ens kul så länge den varade.

Ta hand om er.

Det kommer jag göra.

[slut]

68 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt liv blir ännu tommare nu

Tony sa...

Nog tycker jag den varit kul allt, hoppas du kan komma tillbaka i en annan tappning. Tack för alla orden.

N'Gugi sa...

Takk for imponerende mange år med et troverdig "gubb-blogg"-alternativ å besøke på kveldens internettrunde! Både innhold og form har vært inspirerende, uansett hvor mollstemt det har vært. Nå får vi nøye oss med å spørre oss selv: Hva ville AspLövet ha sagt om dette. En ussel hverdag i vente, altså. For oss.

jantheman sa...

Argh! Først bommer Kong Olav (Lundanes) i Holmenkollen. Så leser jeg innlegget ditt, - og oppdager at N'Gugi med fler har sagt det jeg gjerne ville sagt (og kanskje på en enda bedre måte).

Kanskje jeg skal sette hodelykten til lading, - igjen?

PellE sa...

Enormt imponerad att du kunnat producera så många godbitar för oss OL-nördar genom åren. Förstår verkligen om du känner det svårt att hålla igång flödet. ÄNDÅ hoppas jag på en återkomst av något slag när något galet triggar dej att kåsera.
Hörde jag NORT...?

Anonym sa...

Neeeeejjj!!! Min enda kontakt med orienteringsvärlden försvinner!!! Det kan inte vara sant. Måste jag söka mig till orienterare.nu nu?

Anonym sa...

Ajajaj...gör om / tänk om..fortsätt förgylla ..kanske bara 1 ggr vecka / eller månad..?

men SLUTA INTE !!! :-(

Anonym sa...

En sorgens dag med andra ord.. Håller tummarna för din kommande satsning på veteran-VM som vi alla vet kommer bli av!

Anonym sa...

Suck - jaha...

Hur skall man nu få perspektiv på orienteringens präktiga sida? Just när vi är på väg att bli hippa - så läggs den hippaste av de hippa bloggarna ner...

Jag får hoppas på en återkomst - under tiden läsa om alla inlägg - ett per dag... Kan jag hålla mig till det, har jag ca 8,6 år att förgylla. Men i Januari 2021 - då kommer det bli tungt...

Tack för alla garv och alla sköna perspektiv!

3153 kitos // Mr Makara

s-kils sa...

den var visst kul så länge den varade!

insider sa...

Ett dråpslag för svensk orientering!

Anonym sa...

Regnet vräker ner i vårt östra grannland - Gud gråter - och den dystra (jukola)granskogen böjer sig av tappad livslust när beskedet sjunker in.

Anonym sa...

Tack för många höjdpunkter!

Jag kommer bland annat ihåg den kinesiska orienteringen och trappsteget för sprintorientering!

Som nybörjare i H50 har det också varit upplysande att få inblick i den mörka tankevärlden hos orienteringsfundamentalister.

Jag hoppas på nästa återkomst!

AA sa...

Asplövet, det är en kulturbragd du genomfört under de här åren.

insider sa...

Finns det trots allt hopp? Asplövet slutar med orden ”Ta hand om er. Det tänker jag göra.” Kan man tolka det på annat sätt än att han tänker ta hand om oss, alla sina vilsna fans?

Herr Ofog sa...

Vila i frid!

Det är bara att beklaga att den främste och roligaste försvararen av orientering som vi lärt älska den tystnas. Nu får vi väl hålla låda själva.

Anonym sa...

Tror/hoppas du kommer tillbaka. Har fått mig många bra skratt genom åren.

Anonym sa...

Jag tolkar det som att bloggen återuppstår när Sverige får en världsmästare på herrarnas långdistans?
Om inte asplövet självt börjar träna seriöst nu, så får väl andra ta vid ordna det, annars blir det tomt.

Anonym sa...

Som ett litet ljus i mörkret för asplövet så kan jag rapportera att mina gubbvader efter 7 års krånglande äntligen verkar ha växt bort lagom till min första H45-säsong. Så häng i ett tag till så kanske vi kan mötas i H50 IRL vad det lider...

/PTT, din påhejare i Tromsö

Anonym sa...

Takk for de mange kjærlige skråblikk på utvikl....avviklingen av vår o-idrett!
Håper at du nå får tid til å fullføre dine artikler i Skoggsport 2025? I disse NORT-tider kan det se ut som organet kan organiseres allerede i 2015...
helsing, Klassisk

DKH sa...

Även här i syd (Schweiz) läsas din blogg med stort nöje. Nu hoppas jag starkt att vi snart får en svensk världsmästare på långdistans så att bloggen återuppstår! Jag hade också knän som krånglade, men nu vet jag hur jag ska sköta de så att jag iaf får springa O-Ringen varje år. Så visst finns det hopp!

Pälle sa...

Satan också!

Der Alte sa...

Tack ska du ha för många skratt och några fniss. När du laddat batteriet igen så får du dra igång med något igen. Gärna en skildring av träningen inför WMOC 2013(?)eller annat onödigt. HA DE!

Hans E sa...

Aj då, trist men förståeligt.
Trots allt så finns det mycket annat att fylla livspåsen med än att skrika sig hes inför en totalt lomhörd omvärld. Jag önskar dig allt gott och du, inte fan är du bitter.....

Thomas sa...

Lite synd är det allt att du slutar. Har kännts skönt att läsa att det inte bara är jag som har det jobbigt i skogen från och till.

Anonym sa...

Va i Helvete!! Sitter här med ömmande gubbvad efter helgens misslyckade DM-lopp och söker lite tröst på computern bara för att upptäcka att det är slut! Vill inte tro det är sant.
Saknaden är enorm!
/Gubbvad

Zerbembasqwibo sa...

Vi har hört den förut!

Ska man se det positiva i det negativa att en av de mörkaste O-sajterna stänger (pausar??) är väl att man nu kan fokusera helt på sina egna mörka krämpor och Jukolatorrträningar.

Får nog sända över en pall med single malt så att Asplövet kommer i form till nästa lång-VM. Om det ens finns kvar när formen kommer. De flesta världsmästare sitter väl ändå på bänken/framför TV:n/på GPS-trackningen...

Är det nån som har några andra mörka länktips som naltrexon mot denna frånvaro?

Frank Vincent sa...

Trist det här men vi får hoppas han kommer igen!
Som tröst kan jag rekommendera Jan Troengs blogg på UNT:
http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=1728348
Han har ju också vadproblem om än i lightversion.

AspLövet sa...

Hallå! Jag har ju som sagt förr lite svårt att ta till mig av snälla ord men trots att orden tagit slut vill jag säga, Tack som fan. Ett speciellt tack till K.O som var förbi Putiken idag med en påse godsaker som han ville ge till minne av bloggen. En person som jag inte känner. Rörande.

Eken sa...

Det var förjäkla dåliga nyheter! Följer inte orientering över huvud taget förutom genom din blogg. Du är med andra ord en stor ambassadör!
Tack och bock för strålande underhållning. Hoppas förstås på come back!

Tranan sa...

Tack för sköna inlägg!

/Tranan

Anonym sa...

Allt har en ände utom makkara som har två / Bebop

Hans Thomas sa...

En av verdens beste idretter. Den er best når det er langt, vått, ensomt, mørkt og jævlig. Ett minus er det dog. Den mangler karisma. Ikke-løpere skjønner ikke bæret og sprint og gps har i liten grad bragt sporten ut til massene. Aspløvets røst er derfor viktig når den låner sporten en cred den ikke eier. Han bringer en aura av rockestatus til den sårt trengende sporten. Han har gjort det litt hippere å drive med den sære men fantastiske sporten. Thank you for the music.

Anonym sa...

Saknaden är enorm, vad ska vi skratta åt nu?
Vi syns på ett gärde nära dig!

Anonym sa...

Kom igen nu, vi vill ha version 3.0 noll, vi vill ha 3.0!!!

...Så jävla bitter, jag blir såå jävla bitter ANNARS!

Anonym sa...

Så mindre än ett år innan 10mila ska gå mindre än 10 km från hemmet hoppar du av? Bloggen borde ju vara fullsmockad av träningstips för de som vill bli näst bäst i världen; olika spekulationer för fansen och uppladdning inför festen i maj!

Palmis sa...

Jag tror att Asplövet nästa år kommer att komma ut med en novellsamling med spännande historier i OL-sfären baserade på hans OL-drömmar som tyvärr aldrig har uppfyllts. Då lär han inte ha tid och blogga. Jag väntar tålmodigt.

Palmis sa...

Jag tror att Asplövet nästa år kommer att komma ut med en novellsamling med spännande historier i OL-sfären baserade på hans OL-drömmar som tyvärr aldrig har uppfyllts. Då lär han inte ha tid och blogga. Jag väntar tålmodigt.

Anonym sa...

Lundanes hyllar Asplövets orienteringsstrategi:
http://www.opn.no/lundanes-utgangspunktet-er-alltid-rett-paa.5118606-122786.html

Zerbembasqwibo sa...

Ibland går jag hit, som till kyrkogården. Men aldrig ser jag till nån vid stenen.

Kart-Bosse sa...

Zerbembasqwibo>> ... vid bajamajan, menar du väl?

Anonym sa...

Zerbembasqwibo .. det är inte bara du och Kart-Bosse. Det är säkert många.

Hur många?

OP sa...

En till

Anonym sa...

Kommer hit flera gånger i veckan, hoppas...

Gobanen sa...

Hoppet är det sista som lämnar oss

Anonym sa...

Så sant, så sant...

/PTT

AspLövet sa...

Zerbembasqwibo>> [Hoppas du ser detta] Jag är mållös. Vet inte vart du fått den ifrån och ännu mindre varför du skänker den till mig men den värmde. Fantastiskt vacker i all sin enkelhet och den lilla missfärgningen vittnar om snöglopp i luften. Den kommer få hedersplats i Putiken så länge. Ond Jul på dig själv. Det är vi värda. Tack.

Zerbembasqwibo sa...

Klart jag ser det!
Jag gjorde det för att få ett livstecken.... ;)

Gobanen sa...

God Jul på er som kommer hit och kollar.

Anonym sa...

Hyvää ja Onnellista!

Tony sa...

Nu har vi fått en segrare på långdistans!!
Visserligen i skidorientering, men ändå.

Anonym sa...

Ett tecken i tiden?

http://www.linkoping.se/sv/Om-kommunen/Organisation/leanlink/aldreomsorg/DagverksamhetAnhorigstod/Klubb-Asplovet/

Anonym sa...

Kom tillbaka!

Anonym sa...

Sprang asplövet 10-mila?

AspLövet sa...

Sprang och sprang. Blev inslängd i klubbens lag dagen före då flera löpare började känna efter och skyllde på ynklighet. Fick springa den smöriga 2:a sträckan vilket gick bra i 4 km sen drog jag sönder ena vaden och fick hopp-lufsa resten av banan.

Resultatet av denna insats är att jag ännu idag, 3 veckor senare, har trasiga knän och vader. Men det var det värt för terräng och bana var fantastisk och så här kul har jag inte haft sen jag minns när. Bommade iofs 30 sekunder så helt kliniskt lopp var det inte.

Hoppas vara tillbaka på 10mila 2015 när 10mila inte har utlokaliserats till något område fan vet var.

Anonym sa...

Asplövet>> Låter nästan som min 10Mila upplevelse. Enda skillnaden var att jag hade Långa natten och att vaden gick sönder strax innan kontroll 1. De sista 17 kilometrarna var ganska dryga... För att skona kroppen efter detta slog jag mig på Mtb-O vilket naturligtvis gick över styr(!) och kostade 2 revben. Men snart är jag hoplappad och tillbaka igen, lagom till Tjoget.

/PTT

Frank Vincent sa...

Hoppas, hoppas

AspLövet sa...

Det var inte ens nära. Tyvärr.

Anonym sa...

Kan rapportera att jag i ett anfall av OL-arkeologisk eufori gav mig på att utforska kontroll 1-8 (dock ej i rätt ordning) på Älgdrevsbanan från 1977 på min påbörjade resa mot O-ringen i Boden idag. Sånär som på ett par nya hyggen kring kontroll 3 och 4 samt att det södra vägvalet mot 5:an begåvats med en ny väg i kanten av Kvarnsjöarna så är terrängen intakt och precis så tuff och krävande som man kan förvänta sig. Rena drömmen alltså även om tempot var långt ifrån Herr Dählies. Kan inte undgå att imponeras av både den fysiska prestationen och hur i hela friden de kunde orientera i sådant tempo på 1:20000-del som bara redovisar en bråkdel av detaljerna. Hade fullt sjå att hitta in i ringen i promenadtempo på ett par av kontrollerna...


PTT

Anonym sa...

Ett år av tystnad, vad krävs att komma igång igen? (Förutom VM guld?)

Zerbembasqwibo sa...

Tittar in i ett tomt skafferi. En syltburk med fasttorkat lock. Ett gammalt kexpaket, bara smulor kvar i det, och vad det inte lite råttskit på golvet?! Stänger dörren och önskar nog att jag kan låta bli att öppna igen så jag kan behålla bilden av det välfyllda skafferiet kvar i mitt minne.

Otto Lundman sa...

Kom tillbaka, du fattas oss!

Otto Lundman sa...

Kom tillbaka, du fattas oss!

Zerbembasqwibo sa...

http://moonbaseaspleaf.blogspot.se/

Anonym sa...

Håller tummarna för Bergman på VM....

Frank Vincent sa...

Hoppas, hoppas...

AspLövet sa...

Skeptisk. Om inte Gurra springer är det kört.

gsb sa...

gsb was here.