söndag, augusti 12, 2012

Lunsen är Lunsen


Jag är i min fulla övertygelse att om jag hade tränat på lite mer än jag gjort sedan 1998 då det stora skadehelvetet drog igång så hade det gått fortare idag. Nu gick det så sakta att jag hade sjuk framförhållning i min kartläsning hela vägen. Sånt ska man inte behöva ha på Lunsen. Men annars var allt som vanligt. Jag okynnesbommade 7:an för att det inte skulle bli sån slentrian att rita i mina vägval när jag kom hem.

Förövrigt är jag snudd på Kepslöpare numera. Tävlar lika mycket som jag tränar. På dom senaste tre månaderna har jag löptränat två gånger och tävlat vid lika många tillfällen. Det ska bli min nya grej. För varje genomfört träningspass får jag anmäla mig till en tävling. Siktar på tre tävlingar i år. Huga! Måste alltså köra en till löprunda innan tävlingarna sinar ut i höst.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Säkert värre, o (orienterings) proffs fan.

Zerbembasqwibo sa...

Fegt vägval till ettan! Rakt på är alltid kortast...

Tibor sa...

Jag åtvarer mot sådan lite trening. Av egen erfäring anbefäler jag trening i 30-45m tre gånger i veckan (tävling kan gjerna inngå i dessa tre).
Ellers risikärer man å få gubbskader: krampe, onde for osv.

UlfSun sa...

Du får se till att träna *två* gånger, för då kan du springa båda dagarna av (nya) Älgdrevet

AspLövet sa...

Hade jag följt alla tips jag fått genom åren hade jag inte varit den jag är idag. Jag hade varit en mycket bättre människa. Se och lär alltså. Lyssna på folk. Och ta inte den där sista 12:an whiskey i skrubben på torsdagsnätterna.

Zerbembasqwibo sa...

Är det inte som med "sista åket", man ska aldrig ta det! Men i detta fall, om man tar en till så blev ju iaf inte den förra den sista...

AspLövet sa...

Smart. Då kan man göra dom mindre och mindre. Plocka bort en centiliter i taget, 11, 10, 9, 8 osv och när man sen frågar sig själv dagen efter om man drack för mycket kan man trösta sig med att den sista man drack var en en-centilitare och den borde ju inte göra varken eller i det stora hela.

Thomas sa...

Såg Asplövet på en grusplan strax norr om lunsen. Trotts mina 22 år och 30 träningstimmar i veckan kände jag mig äldre än Herr asplöv såg ut när jag gick runt med min krånglande rygg.