söndag, augusti 19, 2012

Järfällas tävling 19 augusti 2012


Vi skiter i markan för den hann jag knappt testa men Fem Feta Plus till TC. Ett skogs-TC. Vackert inbäddat i blåbärsris och dyster granskog. Sånt borde vara obligatoriskt på tävlingar som vill kalla sig tävlingar. Tyvärr blev jag så betagen att jag glömde fota härligheten. Den får leva kvar på min näthinna fram till nästa helg. Så kort tänker ni. Det är ålder. Det är åldern.

6 kommentarer:

insider sa...

TC? Trodde det hette Arena. Men visst, oavsett vad det heter är denna modell helt överlägsen alla trista gärden och fält som det för det mesta är.

Palmis sa...

Vi hade inte någon j#<¥$^ arena. Vi hade ett skogs-TC

Thomas sa...

Att ha en arena tror jag är reserverat för stora evenemang som o-ringen och SM, kanske.

AspLövet sa...

När orienteringstävlingar bjuder på en "arena" så går det kalla kårar längs med min krokiga gamla ryggrad.

"En arena är en cirkulär eller oval offentlig plats (liknande en klassisk amfiteater), vars funktion är att visa teater, musikuppföranden eller sportevenemang. Den består av en stor öppen yta, omgiven på alla sidor av upphöjda, mestadels i trappstegsform, säten eller bänkar för åskådare. Den viktigaste egenskapen är att området där evenemanget äger rum är den lägsta punkten, vilket ger maximal sikt. Ofta är en arena konstruerad för att kunna ta emot ett mycket stort antal åskådare, till exempel Rose Bowl i Pasadena, USA. Ordet kommer från latinets 'harena', en särskilt absorberande sand som användes för att suga upp och täcka allt blod antikens gladiatorspel gav upphov till [1]. Historiens mest kända exempel är Colosseum i Rom, uppförd åren 72–80 e.Kr. med plats för minst 50 000 åskådare. Som mest utbyggd tog Colosseum 85 000 åskådare, endast 24 moderna arenor har plats för en större publik."

PellE sa...

Vi hade varken TC eller arena. Vi hade en målplats.

Jokke sa...

Jag satt i Arena di Verona den kvällen. Fantastisk inramning till Tosca och Aida, men en OL-tävling hade inte gjort sig där.