tisdag, december 07, 2010

Ingen vinter om man inte vill.

 
Det här med vintern. Det är rätt kallt va? Jag sitter fastfrusen på ett försenat pendeltåg och glädjs bara åt att stirra ut på ett söndefruset landskap där trafiken på E4:an står helt stilla. Det kan dom ha. I väntan på den totala vinterförnekelsen räknar jag timmarna till 1 maj när vårvärmen är här. Om vi har tur. 3400 timmar blir det. Så där på ett dygn hit eller dit. Om jag nu bara skulle kunna sova bort 30% av tiden, stänga in mig i Putiken 42%, spela tv-spel bakom nerdragna persienner 18%, dricka whiskey och okynnessurfa 13%, stirra in i en värmelampa 9%, bläddra i mina gamla kartpärmar (enbart varma sommartävlingar givetvis) 6%, berätta anekdoter från AspLövets liv för Miniknatarna 3%, äta en bit onödig mat 1%. Och på det. 0,5% träning. Förslagsvis en dag med tö och slask. Då överlever jag vintern. Med lite tur.
 

2 kommentarer:

Leif sa...

Du glömde att du antagligen kommer att sitta minst 200 timmar på det j-a pendeltåget också. Och såvida du inte är ruskigt hård i magen (eller förrättar dina behov utomhus) kommer du att tillbringa 30-40 timmar på dass också - men det är kanske där kartpärmarna finns...

AspLövet sa...

Jooo.. fast pendelhelvete innebär att jag måste ge mig ut i köldhelvetet så den perioden av mitt liv ligger just nu på förträngningskontot.