måndag, augusti 09, 2010

Jag mötte Lassie

 
Det var en fin dag att återvända till Putiken. Jag hade en fantastiskt trevlig kund inne på förmiddagen som förgyllde en timme åt mig. Det var Charlotte Kallas före detta pojkväns pappa. Bara en sån sak. Han är "skidslipare" åt Svenska skidlandslaget så nu vet jag alla hemligheter om hur man slipar skidor på bästa sätt. Vad jag nu ska med den kunskapen till. Jag har inte åkt skidor på säkert 20 år. I alla fall. Det bästa med att träffa honom var att jag fick ett nytt tips i jakten på hela knän. Han påstod att medlet ifråga kunde hjälpa mot Gubbknän.

Glukosamin - "Symtomlindring vid ledförslitning"

På nätet kan man läsa att det är som sockerpiller men bara tron finns så kan det hjälpa.

Bara tron finns.

Nästa år blir jag H45:a.

Jag tror.
 

8 kommentarer:

Oskar Karlin sa...

Hurra! Det måste vi skåla för!

Anonym sa...

Glukosamin är dyrt. Men ekonomisk lindring finns att få:

En god vän till mig, med tidigare knäbesvär, som är orienterare såväl som hästhandlare vet att det hästar kan äta kan också vi tvåbenta äta (nåväl, nästan i alla fall).

Med artros i knäna inhandlade han en plastburk/dunk glukosamin(pulver) för hästar hos en hästhandlare/fodergrossist för en spottstyver (ja, det ges till gamla hästar med ledbesvär). Inköpspriset var 1/8 jämfört med kostnaden för glukosamin på Apoteket (som det hette på den tiden). Vännen med knäbesvären tog en tesked glukosaminpulver till morgongröten varje dag och efter några veckor var han symtomfri.

Kanske nästa försäljningssuccé i Putiken?
/Paja

manget sa...

Se till att det ar Chondroitin i tabletterna ocksa.
/magnus

AspLövet sa...

Det var dåligt med Chondroitin i mina Glucosine-piller men enligt innehållsförteckningen finns det "andra hjälpämnen". Det låter ju bra, eller?

manget sa...

Ja det tror jag, jag tankte mest pa den extra placeboeffekten som Chondroitin:et ger ;-)

Anonym sa...

kanske testa smärtsam behandling - stötvåg?

Anonym sa...

Glukosamin har jag käkat till frukost i flera år nu... kanske 6 år. Kom precis på att de små gula tog slut förra veckan precis som magnesiumtabletterna. Har börjat känna lite i gubbvaderna nu. Bäst att besöka Apoteket på väg till min Putik! Iaf kan jag löpa som en gammal senior nu och långt eller iaf länge... kan det vara pillren eller tron på dem? /Letro

AspLövet sa...

Fan Letro! Om en gammal klenod som du fått fart på benen med Glukosamin måste jag tro ännu mer. Kanske ska jag spä ut det hela med Björkaska som jag mumsade på ett år. Björkaska alltså. Det ligger väl i paritet med Jesper Parneviks vulkansand. Man börjar bli orienteringens "Spaceman".