onsdag, juli 14, 2010

Övermogen motorburen ungdom

 
Om jag inte hade haft hjälm på mig hade den svala sommarvinden fått mitt hår att fladdra och kvinnor att vända sig om. Men nu var jag anonym. Gömd bakom visiret som stoppade sommarflugor från att smattra i mitt ansikte. Jag uträttade ärenden runt om i kommunen. På moped. Efter ett tag började jag bli hungrig så jag satte kurs mot det exklusiva gatuköksetablisemanget Mammas. Jag svängde in mot svampen och bromsade till framför ett 30-tal ätande kunder. Jag klev av moppen och tog av mig hjälmen, skakade lite lätt på mitt spretiga gråa hår och stegade nonchalant in för att beställa en tunnbrödsrulle med 2 grillade och räk.

Jäkligt kaxigt gjort.

Om jag varit 25 år yngre.

Och bott i en lite bonnigare håla.

Typ Köping.

Eller så.
 

4 kommentarer:

PellE sa...

Åhhh, Mammas! Finns den kvar!? Många tisdagskvällar på 80-talet blev det stopp där för en schweizare. Har dom fortfarande Mammas lyxburgare på menyn? Den där med rysk kaviar. På den tiden kostade en sån drygt en hundring, vilket var jättedyrt.

Hedlund sa...

Inget skitsnack om Köping nu. Det om något är kaxigt...

Anonym sa...

åååh det här har jag längtat efter, en ordväxling mellan orienteringssveriges två mest brillianta (läs bittra) bloggare.

AspLövet sa...

Förlåt Hedlund!

Jag skulle ha varit noggrannare dialektalt i mitt inlägg. Stryk Köping och lägg till "Söping" istället.

Bättre?


PellE>> Kaviarburgaren är, vad jag vet, borta men dom har fortfarande en "egen" meny vid sidan av det ordinära Sibyllautbudet.