söndag, juli 11, 2010

Lunsenbesök

 
Sliten.

Planerade en lång mtb-tur idag och planerandet gick så bra att den genomfördes. Till en viss del. Brorsan och jag gick upp sent för att få full valuta av rekordvärmen sen tog vi Upptåget till Uppsala innan vi satte oss upp på cyklarna. Sen svepte vi en dryg mil genom Uppsalas lite södrare regioner innan vi kastade oss in i Lunsen. Lunsen, Lunsen, Lunsen. Man blir gråtmild över att befinna sig där utan att kunna springa. Nog om min misär.

Vi körde längs med Upplandsleden och det blev 8-9 km extremt teknisk körning. Det är stenar, rötter, bergshällar, vurpor, tvåstrecksmossar, större mossar, andra mossar, bromsar (insekten), blodiga smalben och en miljard spångar. Fantastiskt. Och fantastiskt jobbigt. Vi trodde att skogskörningen skulle ge lite skugga och svalka men det blev tvärtom. Luften stod stilla där ute och man bågnade under värmen.

Efter den Lunsensekvensen som tog nästan en timme rullade vi på lättare vägar och stigar söderut igen. Vi hann bland annat våldgästa ett par sommarstugeägare där vi på blodiga knän tiggde vatten. När vi började närma oss Märsta efter 5 mil (ca 2 mil hemifrån) vek vi ner oss och tog pendeltåget hem. För min del handlade det mest om smärta/kramp i nacke, axlar och armar.

Lunsen slet ut mig.

Tack.

4 kommentarer:

Storebror sa...

Lunsen är Lunsen.. årets bästa pass.
Tack!

Anonym sa...

Åhhh vilken miss. Var på JOBBET istället...fy f...n!

Hoppas Ni fixar en tur till...med Er båda, i år!

Som plåster på såren cyklar jag från jobbet idag för första gången. Nu visar termometern bara på 33 grader på Arlanda. Skall dricka mycket vatten innan.

Dalis

Anonym sa...

Kult å lese dine betraktninger her fra Norge. Du sykler mye - kanskje du skulle forsøke å få knærne mer rett over pedalene??... Men samtidig ser du ut som Carlos Sastre på sykkelen, og han er rett bra, så hvorfor bry seg ;-)

Erik

AspLövet sa...

Hej Erik! Cyklisten på bilderna är AspLövets bror men jag ska gladeligen hälsa honom att det behövs lite finsputsning på cykelstilen :-)

Själv ser jag ut som en fet potatissäck på cykeln.