onsdag, maj 19, 2010

En dag i Putiksefens liv

 
Går upp 05.30. Tidigare än klockan ska ringa. Det är en sån morgon. Sitter vid köksbordet och tittar ut på absolut ingenting. Tom blick. Tar ett pendeltåg in mot Putiken. Äter en banan. Läser mail, packar paket och pratar med Knutte i telefonen. Klockan går fort. Lunch. Promenad i kvav temperatur. Packar ner halva Putiken i kartonger. Svettigt. Lämnar sen Putiken innan det är dags att stänga. Konstigt. Åker skåpbil genom stan och hittar en grön gräsmatta. En sprintorientering genomförs alldeles tydligt i min närhet. Jag undrar om korven i markan är god. Hinner inte prova. Packar ihop halva Putiken och återvänder med allt dit där det hör hemma. Hinner med ett pendeltåg. Spelar PSP. Köper en hamburgare. Kommer hem 22.30. 16-17 timmar. Som vilken arbetsdag som helst. Om man vore en sån där barnarbetare som syr alla orienteringsskor alltså.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det en del av "livets mening" och livskvalite att att åka runt med en rostig skåpbil och försöka sälja OL-skor mm. När skall vi ta kompledigt är frågan.... ;-)

/Shoesalesman
Letro

AspLövet sa...

Man inser att du som hängt med så länge och låter den rostiga skåpbilen rulla så ofantligt mycket borde ligga bra till för "Nobels Slitpris"

Själv är man ju bara på "solskolestadiet" ännu.