onsdag, februari 17, 2010

En bortkastad kväll.

 
Har spenderat ett par timmar av min obefintliga kväll på en banläggarträff. Vet inte vad jag ska tycka. Mest av allt blir jag trött. Att det ska vara så jävla stelt och uppstyrt att lägga banor. Det är fasta banlängder och särarter hit och färger dit och motionsklasserna ska kallas medelmåttornas klasser och det blåa har blivit svart fast ändå i blå tappning och utövarna blir bara färre och färre och ingen fattar någonting. Inte ens jag. Jag tror att min målsättning för Grymnatta blir att lägga så andefattiga banor som möjligt. Då ligger jag nog helt i linje med alla direktiv.

När jag kom hem fanns det kall öl i kylen.

Det var jag själv som ställt in dom.
 

7 kommentarer:

Herr Ofog sa...

Det verkar som vår sport är genomsyrad av kontrollfreaks (pun intended). Viktigare än att män lägger bra banor är att man följer systemet för banläggning. Även om systemet egentligen finns till för att skapa goda banor så går medlen före ändamålet.

Det finns också en brist på (försåelse för) experiementerande. Ner på billigaste kretsnivå skal allt vara styrt och systematiskt men när det ordnas VM och världscup för man experimentera med micro, macro, masstart och labyrinter. Det borde väl vara tvärtom?

Gobanen sa...

Strunta i direktiven och kör efter eget huvud. Banläggarens kreativitet är viktigare än normer som skapats från kontorsstolen.

Kugel sa...

Sagt det förrut: to much projektledare och civilingenjörer inom orienteringen - strukturfascismen frodas ständigt och vinner ofta över lite hälsosamt kaos och nödvändig kreativitet.
Och alla som visar lite anarkistiska talanger verkar 'växa upp' och bli soldater med skrynkelfria uniformer i strukturmilisen.
Bättre förr? Knappast. Framtiden enda hoppet, även om det ser lite mörkt ut.

Kart-Bosse sa...

Suveränt inlägg, AspLövet och suveräna kommentarer från er andra!
Jag applåderar!

Insider sa...

Sen kan man ju fråga sig varför vi ska ha en kartnorm. Blir det inte mycket roligare om kartritarna får rita efter eget huvud? Som det var förr. Gärna med hemmagjorda karttecken. Som det var förr. När till exempel ett dass på kartan var en sten i terrängen och så vidare.

Leif sa...

Bekymra dig inte om att följa några regler och riktlinjer - det har väl aldrig hänt att något arrangemang blivit ogiltigförklarat för "icke-direktivföljande banor" - möjligen felplacerade kontroller eller annat strul.
Som sagt: regler eller direktiv är visserligen till för att följas, men när man inte ens klarar av att diska uppenbara hänglöpare i VM så är reglerna egentligen bara ett spel för galleriet...

Palmis sa...

Lägg ner hela banläggarprojektet. Tävlingen blir i alla fall inställd. Om du nu inte vill lägga stads-OLbanor?