tisdag, januari 19, 2010

Light is good from whatever lamp it shines

 
Idag när jag åkte hem från putiken hade jag pannlampor för 20,000 i ryggsäcken. Sen gick jag ut i skogen i sällskap av en god vän. Vi lös upp natten och jämförde oss fram. Inget slår det nostalgiskt mjuka gula skenet av en usel halogenlampa. Där var vi överrens. I ljustävlingen sopade dock Lupines Betty mattan med dom andra lamporna. Det var inte ens match i en halvlek om man säger så.

När jag kom hem insåg jag att inte en sekund under stunden ute i lampskenet hade jag blivit sugen på att springa orientering.

Det måste säga mig någonting.

Jag vet bara inte vad.
 

4 kommentarer:

Hans E sa...

Förmodligen nå't som heter A..., hm Asleizhem... eh... Alxzeitz... äh kommer inte ihåg.

Daniel sa...

Det är ju för att du har gått och blivit ett av sveriges få heltidsproffs i orientering, då försvinner snabbt passionen för sporten. Akta dig för dopingen.

Men vilken lampa är mest prisvärd vad gäller ljuset? Förutom halogenlampan då.

Mosstramparn sa...

Mila Nova ger 2000 Lumen men den vekar ni inte ha i Putiken. Skulle vilja se en jämförelse med Bettyn.

AspLövet sa...

Mila Nova har fasats ut ur Milas sortiment och Putiken har sålt dom sista som fanns på lagret.

Lumensiffror ska man ta med en nypa salt. Novans 2000 Lumen är inte i närheten av Bettyns 1750 lumen. Milas DXL-lampa med 900 lumen hade en ganska likvärdig ljusbild (bredd/längd/styrka) som Petzl Ultra lampan som har 350 lumen.

Mest prisvärd ljusmässigt är DXL men ska man titta på kvalitet, design, garanti osv. Så kan man börja snegla åt olika håll. Alla modeller har sina styrkor och svagheter.

Men Bettyn lyser bäst.