måndag, januari 04, 2010

Karteringsproblem

 
Jag har gått och oroat mig det sista dygnet. Jag har gnagts sönder inombors och kastats mellan okoncentration och irritation. Var och såg Avatar (3D-versionen) igår och den var ju fantastiskt och sådär men hur i helvete skulle man kartera den där planeten. Terrängen i sig är väl inga problem men alla dom där hängande "öarna" uppe i luften kan bli problem att få in på kartan. Allt under skyms ju liksom. Karteringsproblemet är faktist mer irriterande än frågan på hur dom kunde hänga i luften och hur det kunde finnas vattenfall på dom där små stenformationerna.

Jag gissar att IOF´s kartgrupp sliter sitt gråa hår just nu.

Fast frågan kanske inte är högprioriterad när jag tänker efter.
 

9 kommentarer:

Kart-Bosse sa...

Jodå, AspLövet, några kartritare har du just nu fått att tappa nattsömnen. Övriga, liksom IOF:s kartgrupp, löser säkert detta problem på samma sätt som allt annat de inte klarar av att rita in förståeligt på en orienteringskarta: "de generaliserar". Det är det vanliga svaret när väsentligheter saknas.

..... men få se nu ... om jag ritar de hängande öarna 50% transparanta ... nej ... det blir sulligt ... eller ... eller ...

lage larsson sa...

Hängande öar? Brovläm? Än så länge får man ju inte flyga omkring så man kan lungt betrakta fenomenen som gigantiska kondensationskärnor.

AspLövet sa...

När kommer Hologram-kartorna?

Kula sa...

För he-ete folk´s - har ni aldrig varit packade förrut?

Snacka om orienteringsproblem (läs: präktiga snubbar/-or som mest plockar blåbär och inte inmundigar Ond Saft)

Nytt År, Nytt Årtionde - kom igen för f-n! Bättre kan vi!

PS Har sagt det nån gång: to much projektledare och akademiker inom sporten och alldeles för få punkare och AspLöv!

Anonym sa...

Origamivikta kartor! Enkelt.

Nu vinner jag en sån där prylpåse fraan "putiken"?

Anonym sa...

Det är väl inget stort problem. 3D-liknande kartor finns ju nu överallt på internet. Har funderat på det redan på "Donkey Kong"-tiden. Ladda in kartan i en iPhoneliknande enhet och ut och spring, scrolla och zooma hur mycket du vill. Koppla även stämlingssystemet dit. Kanske även en GPS-funktion (får dock inte vara synlig under tävling). Kommer du att springa i Pandora är det bara att ladda in 3D-funktionen.

Fy f-n vad kul det skulle vara med kepsningen direkt efter målgång.

LP

AspLövet sa...

Fast det lär väl bli OL-Pandora-Style. Dom tävlande får lägga sig i dom där kistorna och tävla virtuellt. Då gör det inget om någon råkar trilla över någon hög kant och dör för man är pigg och kry till nästa tävling ändå.

Inte helt omöjligt att det kan bli framtidens TV-sport. I nödfall får dom tävlande ha vapen med sig och skjuta på varandra.(DNF byts ut till DIED) Då jäklar kommer Robinson te sig mesigt.

Anonym sa...

Kula>>Du har helt rätt!Sporten består av en massa tråkiga typer! Tur att just du finns som kan bidra med din coola stil ute på tävlingarna(Flintskallig,gubbsjuk, och iklädd företagets grilldress!)
Superpunkigt, verkligen!!

AspLövet sa...

Såja... jag har sagt det förr. På den här avkroken får man bara sparka på AspLövet