lördag, januari 30, 2010

Febertankar

 
Jag mår inte bra. Eller. Jag mår ännu sämre än vad jag normalt brukar göra. Må bra är en utopi när man är en idrottsinvalid. Men. Idag mår jag mer inte bra än bara inte bra. Har haft en elakartad förkylning sista veckan som vägrar släppa taget. Idag spär jag på den med lite frossa. Ligger i soffan under en filt och fryser. Den kalla ölen värmer inte alls. Kanske borde jag dricka något varmt istället. Förmodligen inte.

Medan frossan fryser i mig upptas mina tankar av underligheter.

Mest funderar jag på Wold Of O´s projekt, 101 orienteering maps. Det är ju ballt och sådär men i ärlighetens namn borde det även listas 101 platser/kartor som man inte borde besöka. Partier så jävliga att dom borde kategoriseras som katastrofområden. Områden där ren skog inte dominerar kartbilden. Områden där stigar finns i större omfattning än höjdkurvor. Områden där Sveaskog kammat hem timmervinsten. Områden som i bästa fall kan bjuda på någon röd-orange ton i svårighetsgrad. Den listan vill jag se. Så folk vet vilka tävlingar dom bör avstå.

Sen funderar jag lite över loggan till 101 orienteering maps. Vem är den lilla gubben som springer på höjdkurvan? Springer han på skrå eller ligger han ner? Tekniskt sett så ligger han i alla fall ner. Och hur är det med kontrollen med ett kors längre bort till höger. Är det dit han är på väg? Till sin egen död? Dog han innan han var framme? Tragiskt. Undrar om han hann med att springa på dom där 101 kartorna innan han dog? Jag tror inte det.

Det behövs lite Ipren Koff på dom här tankarna tror jag.


7 kommentarer:

en djefla man sa...

Kassa kartor hittar man i södra Småland – topografi utrunnen som dagen-efter-glass, elaka granåkrar med torra pinnar i ögonhöjd, borstiga julgranar som sticker taggiga fingrar i näsborrarna, mossar med hårda snubbeltuvor, steniga kalhyggen sönderkörda av skogsmaskiner där hjulspåren är fyllda av lårdjup, rödbrun, metallskimrande geggamojja, taggtråd, rotvältor, diken fulla av rostiga sängar och bilvrak ... ska jag fortsätta?

en djefla man sa...

I Eskilstuna kommun, däremot, springer vi i sockiplast i tallskogsmossan mellan små hemlighetsfulla skrevsänkor, vackert rundade och varsamt utplacerade stenar, skojfriska punkthöjder och förtjuusande tvåstreckskärr,

AspLövet sa...

Jag diskvalificerar dig Djefla Man. Att bara så där med ett svep av högerhanden dömma ut ett halvt landskap samtidigt som man hyllar sin hemkommun villkorslöst osar katt. Bättre kan du. Precisera kartor/områden tack.

Molson sa...

Bergbybladet. Ligger invid havet på fastlandssidan invid norra Väddö. Kartan är en Roffeklassiker som genomgått minimal revidering sedan tidigt 80-tal. Upphovsrätt Häverödals SK. Terrängen är gnetig, knixig, slyig och det går aldrig att ta två lika långa steg i rad när man tar sig fram. Speciellt outhärdligt är det på sommaren då gräset når en till munnen när man skall passera minsta öppna fläck eller hygge. Familjen har ju landställe intill och jag har trots det verkligen försökt undvika att träna där. Även på den tiden jag sysslade med träning.

Lars sa...

Lissma-Tornberget vs Granbergsdal
Lunsen vs Ekestad
Åva Södra vs Tunabladet(Norrsätra)
Klevberget vs Istermyrliden
Granskog vs Runsa
Varptjärn vs Kronobergsparken
Kuben vs Riseberga

Vilka vinner?

AspLövet sa...

Lars>> Dom var svåra... jag minns knappt skogen jag har utanför min dörr men om jag skulle tvingas välja.

Lissma-Tornberget vs Granbergsdal
Lissma-partiet är ju fantastisk så det vinner även om jag inte satt min fot i Granbergsdal (vad jag minns) Det verkar lite stenskravligt där.


Lunsen vs Ekestad
Lunsen slår grönsaksröran Ekestad alla dagar i veckan.

Åva Södra vs Tunabladet(Norrsätra)
Åva vinner lätt. Är inte Tunabladet det där hemska platta Gästrikepartiet?

Klevberget vs Istermyrliden
På Klevberget har man ju sprungit en UV-tävling. Coolt berg. Istermyrliden känner jag inte till och när jag bildgooglar får jag upp en massa hästar. Märkligt.

Granskog vs Runsa
Runsakartan har avsevärt mer variation att bjuda på. Inte minst Fläskberget.


Varptjärn vs Kronobergsparken
Vet ingenting om Varptjärn men det kan väl inte var sämre än den däringa parken. Va?

Kuben vs Riseberga
Vad är det för jävla platser du hittat? Kuben? Risberga var det skådeplatsen för 10mila 2009? Känns. Sådär.

Kul quiz.

Men svår.

Palmis sa...

Du hade nästa alla rätt.
Det är väl bara Runsa-Granskog som blir oavgjort.

I Granbergsdal gick det klassiska SvM i stenlöpning.

Tunabladet är Sandvikens svar på Gladiotorspel.

Istermyrliden ligger söder om Skellefteå, bara namnet säger allt. Sprang där som H12:a och det värsta var dock inte terrängen utan småknotten.

Varptjärn eller vad den kan heta är söder om Härnösand och det blir 100-0 till Varptjärn.

Kuben denna sönderskurna sluttning av Södra berget dominerar också över trakterna kring fjolårs10mila