söndag, december 27, 2009

Jultankar

 
Jag har tillbringat julhelgen liggandes under julgranen med en tuss av tomteskägget fasttorkat i ena mungipen och en varm julöl i högerhanden. Allt eftersom barren från den ovattnade granen fallit ner i mitt ansikte har jag eftertänksamt funderat på mitt liv.

Mest har jag funderat på min vistelse i H40-klassen. Sicket jäkla skämt. Nu är det bara ett år kvar innan nästa mediokra epok [H45] tar vid. Det är knappt jag kan bärga mig. H40-karriären skulle kunna likställas med att gå ner till stationen och plocka upp en gravt alkoholiserad gubbe från närmast sörjande parkbänk. Sen slår man in den där gravt alkoholiserad gubben i presentpapper och ger på det bort paketet till sig själv. Man blir sen jäkligt förvånad över innehållet i presenten. Man får vad man förtjänar så länge man inte tror på tomten.

Sen har jag även funderat på vad jag ska fördriva min tid med under det här sista året som står på skrå. Man borde ha någon målsättning. Det har alltid varit en av mina paradgrenar. Målsättningar. Under min tid under granen har i alla fall två mål tagit sig fram ur dimmorna. I juni körs Lida Loop. MTB-loppet jag fick ställa in förra året efter 4 friska månader som byttes mot sjukdom dagen före. Hörde jag en "skål!" på det? Sen arrangeras ju även *trumvirvel* Nostalgitripp i Älgdrevsmarker någon gång i juni av Ulriksbergs IK. Satan i gatan. Fel månad i och för sig så något snöglopp i luften lär man inte se men jag kan tänka mig att åka dit och attackpromenera lite i hängmyrarna.

Båda min planer i juni alltså. Förmodligen krockar arrangemangen samtidigt som jag är sjuk och på det ett stilla sommarregn för att förstärka ödets lott.

Annars ska jag bara bida min tid tills jag fyller 50 då ska jag cykla till Nordkap.

Om jag nu har kvar bägge benen då.
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jukken då?

AspLövet sa...

Sist jag hörde så var jag portad från Jukken.

Anonym sa...

Testa kvala in för en plats i Lallelagen, borde kunna gå : )