tisdag, september 22, 2009

Dagens butiksanekdot

 
Igår sålde jag en pannlampa till en väldigt auktoritär äldre man. Han gick igenom hela pannlampsutbudet och ville veta för och nackdelar med dom olika modellerna och vilken som passade bäst till hans hundpromenader. Efter moget övervägande beslöt han sig för att förvärva en klassisk 10W/20W-halogenlampa.

Idag dök farbrorn upp i butiken med lampan i ena handen och manualen i den andra. Ivrigt vecklade han upp manualen som såg ut som en rättad uppsats från skoltiden. Det var överstruket, inringat, streck, pilar och kommentarer i kanten.

Dom två viktigaste sakerna han hakat upp sig på var.

I manualen stod det på ett ställe att 10W fick man genom att dra brytaren till höger och 20W genom att dra den till vänster (logiskt nog). Men på ett annat ställe stod det precis tvärtom. Jag förklarade det hela med att manualer gjordes oftast av den lägst avlönade på företagen. Den analysen fick hans fulla godkännande.

Nästa problem rörde batteriet. På ett särskilt papper stod instruktioner för hur man bäst sköter sitt NiMH-batteri. Det han inte förstod var. "Ladda upp och ladda ur batteriet tre gånger före användning".

Hans följdfråga blev.

"Hur vet batteriet att det ligger och laddas upp/ur på köksbordet och inte "används" i skogen av mig?"

Jag fann mig snabbt och svarade..

- Men vilket fantastiskt väder vi har!
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen du håller ju på att lära dig kallprata! Det finns en mening med allt. Det var detta det här nya jobbet skulle börja med att ge dig

Der Alte sa...

Klockren fråga! Jag har kunnat gå över lik för att få stått bredvid och låtsats titta på ett par löpartights medan öronen zoomat in er diskussion. Du kanske kan utlysa en tävling över vad en butikschef bör svara tiondelen efter frågan är ställd.