måndag, augusti 17, 2009

Veckans RetroLöv

Idag blev det ett parti som jag funderat på länge men aldrig besökt (vad jag minns). Österut, från vägpartiet där jag startade, så ligger Frösundakartan som togs fram i ny tappning någon gång på 80-talet och där det arrangerades ett antal tävlingar. Tyvärr finns det ingen ny karta där vilket är synd på ett sånt fantastiskt parti.

Vad gäller det området jag tog mig an idag så finns det ingen nyare karta än den här från 1969 (skala 1:25000). Tyvärr hittade jag bara en ren karta så den 8,7km långa banan ni ser är en skrivbordsprodukt av AspLövet själv. Nu sitter det ju aldrig några kontroller ute på mina retroturer så om det är en ny eller gammal bana spelar mindre roll.

Karta, terräng och dom fritt hängande branterna:

Det första berget med K1 är ett himmelrike. Överlag finfin skog på bergen och väldigt lite avverkning i området. Kurvbilden är skaplig och det finns redovisat lite mer normala stenar än på förra veckans karta från 1964 (Där bara gigantiska stenar tagits med) Kärren stämde förvånansvärt bra 40 år efter revidering. Klart godkänd med andra ord.

Nu till dom fritt hängande branterna. Titta noga vid kontroll 5 så ser ni att två branter flyter fritt utan koppling till någon höjdkurva. Hemma vid skrivbordet funderade jag på hur dom skulle se ut i verkligheten. Vad döljer sig på baksidan av en sån brant? Var det kanske en passerbar brant på baksidan eftersom det inte är några taggar åt det hållet?

Besvikelsen var enorm när dom fritt flytande branterna visade sig vara vanliga branter väl förankrade på kanten av en helt normal höjd.

Annars var det en trevlig tur.4 kommentarer:

Anonym sa...

Stor potential för en fin ST måste jag säga. Även en av de finare höjderna öster om vägen är ju med..... /LGW

Molson sa...

Ser ut att ha varit en fin tur. Minns att vi hade en Skid-OL träning (!) i det här området en gång arrangerad av LE-Lindell med skoterspår och allt. Ganska hög osannolikhetsfaktor att en sån kommer att upprepas. Förresten känns det som planerna på motorstadion kommit av sig en smula.

AspLövet sa...

LGW>> Jag ser snarare en Nattcup framför mig :-) Fast sen inser jag att jag själv inte får springa så vi skiter i det va?

Molson>> Du kan väl köra några retroturer (löpning i ditt fall) på gamla Upplandsatävlingar. Har du koll på dina kartpärmar?

Molson sa...

Låt säga att jag åtminstone har alla kartor kvar...