onsdag, augusti 12, 2009

Hitta rätt gata.

Jag fick ett mail av en yngling [läs: H40-gubbe] häromveckan. Han hade hittat en rolig gata. Olvägen. Den skulle man ju kunna tänka sig att skrota runt på under ålderns höst. Det fick mig att fundera på vilket avtryck orienteringsrörelsen gjort på det svenska samhället.

Själv skulle jag nog vilja bo på Klapperstensvägen och det finns 4 möjligheter i Sverige. Det tragiska är att ingen av dom ligger norr om Stockholm. Så mycket för dom Norrländska klapperstensfälten. Ingen bryr sig däruppe.

Ivrigt letade jag vidare efter orienteringens kvarlämningar i Sveriges samhälle men det blev bomskott på det mesta. Älgdrevsvägen, tvåstrecksmossegatan, Punkthöjdstorget, Hängmyrsgatan, Långdistansvägen och Gränsrösevägen fanns inte alls. Inte ens Stigförgreningen kan man bo i. Orienteringsstigen/gatan kan man iofs bo på så några bostadsplanerare har haft hjärtat på rätt plats. Krampberget finns tack och lov, ligger i Lindesberg. så det är ju ett alternativ och där lär väl tomtpriserna vara humana. Men gladast blev jag över att i Sala hitta Gubbvad. DIT SKA JAG FLYTTA!!

Sen sökte jag på Sprintens inverkan och efter det kraschade min dator*

Allvarligt.

Min dator gick sönder så nu måste jag köpa en ny.

Sprintdistansen bevisar om och om igen att det är Djävulens påfund.
[*detta inlägg skrivs på AspLövets backup-dator]

5 kommentarer:

Anonym sa...

Robban:

Det finns ett par platser vid namnet Röset :-)
och varför inte Skärmvägen

Sportlov sa...

Skymtade en skylt som sa "Löparskogen" och sen nån kilometeranvisning, på väg till hjobygdens tävlingar.

VJ-löparn sa...

I Suomi har jag sett en gård som heter Haveri. Kund varit där sprinten uppfanns? :-)

Leif sa...

Skogsvägen kanske låter lite väl diffust och inte särskilt spännande, men det är i alla fall helt OK att bo där...

Anonym sa...

Skogslöparvägen, Stigfinnarbacken, Berghällsvägen, Kompassbacken ligger alla i Spånga. Men det bästa ortsnamnet som passar Asplövet måste ändå vara Slut. (3km från Krångfors som i sin tur ligger mellan Röjnoret och Klutmark.)

LP