tisdag, juni 09, 2009

Jag minns det som häromdagen

Om nu alla idioter som tror sig veta bättre än AspLövet kunde tagga ner lite och sätta sig ner på betonggolvet, som vi har här på institutionen, så ska farbror AspLövet berätta hur det var förr i tiden. Den här fragmentala minnesbilden utspelar sig inte alls för så länge sen. Bara 15 år sen. Ingenting när man kommit upp i AspLövets ålder. Det är så länge sedan att ni möjligen var med. Jag kommer berätta saker som kommer få er att smeka er egen mage och minnas hångel i en båthytt med några orienteringstjejer från OK Kåre. Fast ingen båthytt från 1994 dock. Knäpp upp byxorna för nu kommer en redogörelse från lögnarnas tidsepok.

Här har ni AspLövets minnen från Jukola 1994

Vi flög till Haparanda, för längre tordes flygbolagen inte flyga, och från Haparanda körde vi hyrbil som Musta Hevonen klämde fram en fortkörningsböter ur. Efter att vi kört så länge vi orkade hade vi en bra bit kvar så vi fick köra ännu längre. När vi sen passerat polcirkeln och en bit till var vi framme i Finlands ände. Sodankylä. För min del handlade det om en kort 6:e sträcka och efter att ha frusit halvt ihjäl på det steniga underlaget i militärtältet gjorde jag karriärens sämsta Jukolainsats. Men fint var det. Sen tog vi bilen tillbaka. Lika långt. Jobbigt. Ingen partybåt eller partypåse blev det heller. Illa.

6 kommentarer:

gm sa...

You lucky bastards! We used to dreeeam of flying to Haparanda!
Torsdag morgon gick bussen från Norrköping. Första övernattningen i en gympahall i Sundsvall. Sedan en dag till i buss. Övernattning i Rovaniemi. Sedan bara ett par timmar i buss. Låg och huttrade i ett tält och sprang en liten sväng (gick mycket sämre än dig) innan det blev dags att åka hem igen.

Anonym sa...

Nästan rätt men vi flög väl i allafall till Luleå?

PS sa...

Sodankylä låter väldigt bekant. Har det förekommit i någon Paasilinnabok? Låter ju i och för sig sannolikt för hans karaktärer har ju en tendens att röra på sig men i vilken bok i så fall? "Hängda rävarnas skog"???

AspLövet sa...

Anonym (varför?)>> Kamske var det Lulkeå vi flög till men mitt minne av att vi landade i Haparanda är väl bara ett bevis på hur fort Musta körde den där hyrbilen

PS>> Mycket möjligt. Jag har läst några av Paasilinnas böcker men mitt minne när det kommer till namn och platser är uselt.

Hittade förövrigt en video med ett Finsk rockband som har en låt som heter Sodankylä.

http://www.youtube.com/watch?v=dJgHoVmnh-o

PellE sa...

Hoppas det utgick nån tapperhetsmedalj till dom som fixade fram vätskan mellan 7:e och 8:e kontgrollen...

AspLövet sa...

PellE>> Det var säkert den där kutryggiga gamla gubben som brukar sköta bastuaggregaten i Jukolabastun som fick ta dunkar med vätska på ryggen och knata ut med.

Allt bärande på vätska och ved till bastun har krökt hans rygg genom åren.