måndag, juni 08, 2009

Jag minns det som igår

Om nu alla orienterare kunde lugna ner sig lite och sätta sig ner på kuddarna så ska farbror AspLövet berätta hur det var förr i tiden. Den här återblicken utspelar sig långt innan elektroniska stämplingssystem, funktionskläder och lakritsremmar på TC. Det är så länge sedan att ni förmodligen inte ens var med. Jag kommer berätta saker som kommer få er att tappa hakan samtidigt som ni biter er i tungan av upphetsning. Dra upp kalsongerna för nu kommer en skröna från legendernas tidsepok.

Här har ni AspLövets minnen från Jukola 1985

Det regnade utav helvete!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kommer du nog fel ihåg, i Jukola 85 sken solen från en klarblå himmel, det var varmt och skönt, fåglarna sjöng, venlorna var unga och fagra och Jukola bröderna vältränade och atletiska, terrängen fin, så kommer i alla fall jag ihåg de gamla Jukolorna.

Zeke sa...

Hoppas det regnade som fan, för -85 och just då snöade det utav hel-ete i Kiruna, där farbror Zeke fick träna ålning medels hasning med bössa-mössa-mask o M59 mm. :-(
Så ngn rättvisa fanns det alltså... :)

VJ-löparn sa...

Framförallt var det olika sista på varje sträcka och uppfångande snitsel till mål. Flera lag la bort minuter i mörkret(som var dunklare på den tiden) på sista kontrollen. Orientering ända fram till mållinjen som det ska va.

Det bästa var ändå att framtiden låg framför en och inte som nu bakom.:-)

Molson sa...

Jukola 85, regn, Hasse kör sista. Dialog från tältet: Nu kommer han nog snart va? Ähh vi väntar, de regnar ju. OK. En stund senare: Äh, nu går vi. På med regnkläder och ut och där utanför tältet står Hasse och pustar ut efter kanonlopp.

Anonym sa...

Det regnade inte, kanske för Väsby men absolut inte för tätlagen.

LP

Molson sa...

Så långt efter var vi inte på den tiden. Det regende på morgonen.

AspLövet sa...

LP>> Så.. så.. Nu ska du inte kaxa upp dig bara för att ni kom 3:a det året. Ni var ju trots allt bara 3:e bästa Svensklag.

Det regnade inte under natten men när gryningen kom och vi stod och väntade (i tältet, förlåt Hasse) på vår sistasträckslöpare så pissade regnet rätt bra ska du veta. Du satt förmodligen i en bastu med några öl i kroppen just då så du minns inte helvetet vi andra genomled.

Anonym sa...

Till och med tills prisutdelningen hade det inte börjat regna
LP