måndag, maj 18, 2009

Inbillska punkor

Jag var just och hämtade min cykel som varit inlämnad för problemen med dom otaliga punkorna. Dom så kallade experterna hittade inga som helst fel på mitt bakdäck. Ingenting. Allt var perfekt sa dom så det behövdes inte göras något. Betalade 250:- för att få besked att jag måste inbilla mig att det blir punkteringar. Härligt. Inkompetensen hos experterna gör stora hål i min plånbok. Snart kommer jag få fylla slangarna med hö för så mycket mer slang har jag inte råd att köpa just nu. Inte med tanke på dom växelpengar som i sakta mak rinner in på mitt konto.

Däremot var dom snabba med att hitta andra fel på cykeln. Vevlagret och pedalerna var i akut behov av byte sa dom. Det skulle kosta dyrt fick jag besked om samtidigt som dom sålde på mig mera slang. Jag log inte ikapp med experterna. Hemma har jag 4 stycken trasiga slangar liggande som gått sönder i mitt helt perfekta bakdäck. Jag törs inte tänka på hur det vore om jag hade problem.

Imorgon ska jag ta ut cykeln på en runda.

Får jag punka då så kommer jag få tokspel.

Tokspel innehållande söndersparkade saker, bölande, och en sjujävla grogg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Robban:

Jag tycker du ska sätta dit en bit slivertejp på båda sidor av ventilen, kan i bästa fall göra att du klarar dig lite längre än i söndags.....

Bakåtsträvaren sa...

Mer luft i däcket! Pumpa i 2,5 bar så slutar slangen glida runt fälgen och därmed dra sönder fästet mot ventilen.
Eller sluta bromsa.

AspLövet sa...

Fast jag tycker jag har pumpat hårt (gilar det). Dessutom har alla punkor kommit när jag kört på asfalt/grusväg vilket är skumt.

nostalgikern sa...

Håller med Bakåtsträvaren om trolig orsak. Kolla trycket.

AspLövet sa...

OK, men något skumt är det. Inte fasiken borde jag dra sönder 3 slangar på en runda på exakt samma ställe bara för att det var lite för dåligt tryck (något jag inte upplevde)