torsdag, april 09, 2009

10mila? Jo jag tackar jag!

WooHoo! AspLövet tar tåget till årets 10mila!

Vem hade trott det som läst mina bittra tankar om bortflyende 10mila och stenmurar. Nu är det inte med dom andra Lallarna som tåget går utan för AspLövets del handlar det om pendeltåget en enda station söderöver. Säg sisådär 6km istället för 450km. Världens bästa Kula har dragit igång en 10milavaka i en lokal ganska nära mig och jag var inte sen att nappa. Sitter och förtidsfirar med en kall öl och ska strax ut i förrådet för att leta upp lite gamla orienteringsattiraljer. Man vill ju inte sticka ut från mängden även om man är 44 mil från händelsernas centrum.

10mila på storbildsskärm och en några kalla öl i soffan. Köttbullar med pulvermos och ett evigt tjat om gamla tävlingar. Kartor från förr och kanske någon pik om Rotan Red Rats. Grus i ögonen lagom till gryningssträckorna. Stryk det förresten. Det lär väl vara natt ända in i kaklet. Hursomhaver. Flera datorer med liveresultat, GPS-tracking, tv-bilder och sen ett jävla hallå om någon viker ner sig och går hem för tidigt.

Mitt mål är att vingla ner till tågstationen full som ett hårdkokt ägg och så trött att jag får slå mig själv i ansiktet alla 5 minuter som det tar att åka pendeltåget tillbaka hem på söndagsmorgonen.

Måste vi köpa in spettekaka nu för att få det autentiskt?

7 kommentarer:

Saucepan sa...

Faan om du hinner brinka innan jag kommit imål.

AspLövet sa...

Eftersom viljan är större än förmågan spelar jag inga pengar på mig själv.

Moon sa...

Är det vaka hemma hos någon?
Maila eller SMA:a mig med info så kommer jag på stört!

Inte fan sitter man och åker till potatisåkern = skåne för att se milan.

kula sa...

Funderar på att sätta upp militärtältet utanför Ytterby. Då kan man gå ut o vila en stund medans livesändningen går på högsta volym och därmed ger fina samma känsla som IRL. Vem väcker vem, och när?? Känns det igen?
Hmmm, när man ändå är i farten kanske jag riggar en nattbana på Järvafältet.
Och utedusch.
Och...
Ähh - ge mig en bira, ro hit med läsglasögonen och hjärtmedicinen. Sen räcker det för mig!

CY next s-day!!! : )

Anonym sa...

Är nästan puinasmt att fråga, men är det Rotans 10-milavaka du menar? Kan väl knappast finnas fler dessa< dagar norr om stan? För inte sitter det väkl 2-3 eländiga själar själva i en klubbstuga nära dig på i 10 skabbiga klubbstugor och försöker värma? Klara kommer att vara där!

AspLövet sa...

Klara>> vad är det du säger!! Springer Kula för Rotan? Bomber och granater!! Jag har blivit förd bakom lumenljuset!!

Kula sa...

Klara>>Nice, jag har ju skickat en inbjudan till en för dig närstående person. Välkommen!