lördag, mars 28, 2009

Världskris även i skogen?

Akut ekonomisk kris i hela världen lär det visst vara. Har ni funderat på hur det kan komma att drabba orienteringsrörelsen?

Kommer Tiomila att få skära i dödköttet kanske. Tävlingen byter namn till 5mila för att spara kostnader i alla led. Fast eftersom fler löpare måste få sysselsättning får man nyttja 20 löpare. Halvera längden men dubblera löparna helt enkelt. Pannlampor kostar pengar så det får bli en dagtävling och det måste gå att ta sig med kommunaltrafik till TC för ingen har råd med bil längre.

O-ringen blir en 2-dagars tävling med 2 vilodagar insprängt lägligt mellan etapp 1 och etapp 2. Tävlingsdagarna mer än halveras men vilodagarna dubblas eftersom krisen tär på oss alla så hårt.

IOF beslutar nog snart att VM kommer avgöras som enskilda tävlingar i respektive land och sen lottas världsmästaren fram bland alla löpare som segrat i dom nationella loppen.

Smålandskavlen kommer inte beröras då dom där snål-länningarna vet hur man tacklar en ekonomisk världskris

Alla SM-distanser avgörs på samma dag för ingen har råd att sova borta. För att komprimera SM-veckan till en dag består tävlingsprogrammet bara av en Ultra-Sprint. En hybrid av alla distanser som avgörs på en parkering som Liedl upplåter gratis för att eventuellt få in någon extrakund i sin butik. Kartor är ju inget som vi har råd att framställa så Ultra-sprinten är en gemensam löptur på en kopierad VM-karta från 1968 för nostalgins skull. SI-pinnarna har bytts ut mot den så klassiska polettmetoden (10mila 1971)

SCC kommer ställas in då alla grönområden i Stockholm stad säljs ut till privata intressenter.

Alla klädtillverkare för orienteringsspecifika plagg går snart i konkurs så Ullareds fritidskläder i glada färger blir det naturliga valet.

World Of O byter namn till Where Is O?

AspLövet...
Ja, han kommer aldrig vara något annat än AspLövet

1 kommentar:

Anonym sa...

Transport till tävlingarna ordnas som på 30-talet (1900 alltså), lastbilar med öppet flak. Gärna gengasdrivet så miljön får sitt. Härdande och utmärkta möjligheter för givande social samvaro.