tisdag, januari 20, 2009

På spåret

Om jag hade åkt till 10mila i år hade det varit för den där förbannade tågresan. Det låter kul. Jag hade förmodligen ändå inte lämnat tåget under hela helgen utan följt tävlingen via min bärbara dator i kupén och sjungit hyllningssånger till Jabba* i min ensamhet allt medans jag sakta domnat bort på grund av alkoholkonsumtionen som hållit samma fart som täten på 1:a sträckan. Jag hade, om jag känner mig själv rätt, somnat in en bit in på långa natten och vaknat till liv när tåget rullar förbi Södertälje på hemvägen och ointresserat frågat mina klubbkamrater hur det gick. Det kunde nog ha varit en kul resa.
* Hyllningssångerna till Jabba sjungs givetvis för att hedra minnet av tågresan till Jukola 2000 i Joensuu. Eller var det 1991 och Lakeaharju? Någon av Jukolatågresorna var det i alla fall. Åren börjar smetas ihop till en gråbrun sörja i min skalle. Hursomhelst är, ”Jabba Jabba Jabba Jabba Jabba Jabba”, det enda jag minns från den tågresan. Vad nu det ska betyda.

4 kommentarer:

Hans E sa...

Mmm. En nypa längtan, ett stänk vemod, några droppar bitterhet, en struken msk nostalgi, en rejäl näve insiktsfullhet. Blanda noga och servera med nygrillade baktankar.
Det är väl bara att hänga med?

AspLövet sa...

Jag lägger allt krut på Jukola i år. Och Rånäskavlen. Den får man aldrig glömma bort. Otaliga är dom skaror av fans som vallfärdar till Rånäs bara för att betrakta spektaklet.

Zeke sa...

Måste vart 200 d va, för den sången kan jag oxå (en av få) och -91 var jag inte med...
Desseutom känns det ju som i går!!!
;-) "Jabbba - Jabba ,Jabba - Jabba"
"Liga" tokflinade o Jabba själv såg rätt så nöjd ut...
det var innan vi skulle slänga Rotan-Käck av tåget vill jag minnas...:-D

AspLövet sa...

Stackars Käck ja. Var inte han lite upprörd vill jag minnas?