måndag, december 22, 2008

En god jul är refuserad

Det hänger en skärm i toppen av granen i det AspLövska residenset. Detta är dock bara en tillfällig lösning. Inte för att AspLövet själv opponerade sig men när den väl satt på plats röstade resten av familjen mot förslaget. Till och med Miniknatarna ville ha en traditionstråkig stjärna istället. Vilka små sketna Quislingar man föder och göder.

Men egentligen fanns det en mycket mer raffinerad tanke om julgranssmyckningen i år. AspLövet föreslog att det skulle hängas upp 24 små spritflaskor i granen. Såna där man köper på flygplanen ni vet. Flaskorna skulle sen konsumeras under hela Julaftonsdygnet. Självfallet av AspLövet själv. Man kliver helt sonika upp 00,00 och tar en flaska i timmen ända tills klockan slår Juldag. Är inte det en fantastisk idé så säg.

Kanske kan det vara lite segt dom första timmarna men när det väl börjar kicka in kommer man förmodligen ha en fantastiskt angenäm Julafton. Och känner man att det lulliga tillståndet inte kommer igång eller börjar ebba ut innan nästa timme är slagen får man väl bara fylla på ur reservpluntan.

Även det förslaget förkastades. Av fru AspLövet. Miniknatarna hade inte rösträtt i frågan. Tydligen har AspLövet inte så mycket bestämmanderätt när det kommer till julen. Tur att det är ett helt år mellan dessa träliga högtider.

Inga kommentarer: