torsdag, maj 31, 2012

Så kul för er...


Från årets Jukola, som jag inte alls avser deltaga på trots abstinens och god Finsk skogsvana:

"På området finns några skogsbilvägar och bebyggelsens närhet kommer till uttryck i ett tätt nätverk av stigar som inte avbildats i detalj på kartan"

Härligt!

Medans sprintnormen återger saker som inte syns i naturen samhället men ändå återges som opasserbart så gör dom Finska lejonen tvärtom. Det som finns återges inte alltid. Lär dig orientera efter skogen innan du försöker springa efter ledstänger. Mera sånt.

Fast den viktigste frågan är...

Hur många idioter läser tävlingsanvisningar på en tävling som dom själva inte avser deltaga på?

tisdag, maj 29, 2012

En skomodell för varje kund.


Jag vettefan! Det börjar gå inflation i det här med skor. Hur många modeller behöver folk egentligen? Idag fick jag se vad Inov-8 har låtit barnarbetarna sy upp till 2013. Det var ett par modeller om man säger så. Ett hundratal. Sann historia. En del i helt nyupptäckta kulörer. Den ena lättare än den andra och ett par som påminde om sockiplasten jag hade på dagis 1971. Putiken behöver flytta in i Skatteskrapan om vi ska kunna ha alla dom här. Fast hälften var gubbvadsdödare. Asfaltsskor. Huga!

måndag, maj 28, 2012

Allt ska bort



Röjer i förrådet. Längst ner bakom drösvis av gamla (oanvända) träningsskor hittar jag en nostalgikartong. Mina gamla tv-spel. På den tiden la man lika mycket tid i skogen som på spelandet. Men nu ska förrådet tömmas och nostalgi har inte längre plats. Allt ska bort. Således kommer det bli fullt på Sörab av AspLövets alla dojjor och spel. Eller så säljer jag alla minnen på Blocket. Kanske får jag ihop tillräckligt med pengar för att köpa ett par nya träningsskor. Någon gång måste man ju börja om med samlandet. Eller så köper jag en flaska whiskey. Den stjäl ju ingen plats i förrådet. Jag vet vad det lutar åt.

söndag, maj 27, 2012

[News Flash] Rakt på kan vara fel!


Beslöt mig för att se om årets träning, som startade i tisdags, gett något resultat. Inte så. Trött fan! Körde en öppen bana på Södertäljes MTBO tävling. 15,2 km var banan men jag cyklade 25km. Jag som ändå tänkte "Rakt på är aldrig fel" och snubblade runt med cykeln på axeln i vissa partier. Tungt fan! Mycket kontroller var det i alla fall. Stämpla fan! Kände igen mig på flera ställen från 25manna i höstas. Fusk fan! Körde dessutom sönder cykeln. Halvvägs brakade växlarna ihop och jag kunde bara köra på stora drevet fram samt 3 växlar bak och på väg mot mål körde jag sönder bakdäcket som är skevt och saknar en eker nu. Dyrt fan! Annars då? Kul fan!


lördag, maj 26, 2012

Lördag på kortast möjliga tid


Lördag i sprintdistansens Sverige. Allt ska vara mycket lättare på kortare tid. Grillade hamburgare till ett Jukolalag bestående av Miniknatare samtidigt som jag svepte 2 stycken öl. Jukolastyle. Det vill säga 6 sekunder per burk. Två i rad. Sen satte jag mig på en stol och böjde ner huvudet mellan benen i väntan på lycka. Lyckan kom och gick och så var den lördagen slut.

torsdag, maj 24, 2012

Klorofylla


Man kan tro att det var en fantastisk hemresa från Putiken men det var olidligt. Det ska var fan att sitta på en cykel när skogen ser ut som en nyöppnad nöjespark för kepslöpare. Jag blandade Gainomax med whiskey när jag kom hem för att orka gråta men samtidigt glömma varför jag gråter.

Norrviken 07:47


Nu på morgonen cyklade jag lite igen. Sakta och makligt för det kändes som att Kim Källström tränat frisparkar med min bakdel. Faktist så sakta och makligt att jag blev omkörd av en snubbe på damcykel. Det sved. Jag intalade mig själv att det var Colting som körde någon gammeldagsmetod för att få nya muskler på en redan utmejslad kropp. Jo. Det måste ha varit han. Eller Bernt Johansson. Hårda killer.

Dessutom cyklade Jag längs med Norrviken.

Fint för all del men är det inte märkligt att jag cyklade söderut?

Jag vete fan hur det går till?

tisdag, maj 22, 2012

SM i varken eller.


Efter påstötningar så anmälde jag mig till SM i MTB-O. Eller RM rättare sagt. Fegade ur och anmälde mig till gubbklassen. *buck, buck, buck, buck, buck, begowwwwk* Har två veckor på mig att beta av grundträningsperioden samt en lite intensivare toppningsfas. Och vila. Den får man inte fuska med. Torrtränade lite nu på morgonen. Cyklandet var på riktigt. Uselt men på riktigt. Kartläsningen däremot var torr och kartlös. Jag hittar ju till Putiken så det blir inte så spännande. Nu är i alla fall grundträningsperioden avklarad. Nästa vecka ska jag toppa formen.

lördag, maj 19, 2012

tisdag, maj 15, 2012

En kväll under lyktors sken


Det slår aldrig fel. Ett elljusspår och ensamheten är AspLövets bästa vänner. Ingen annan verkar uppskatta dom två sällskapen. Elljusspåret lyser upp en skymning som välkomnar ett kompakt mörker av ensamhet. En rask promenad som tar slut innan den ens blivit trött. Det är helt klart något fel på min löparsjäl. Jag tröttnar i skallen innan jag ens börjar försöka. Man blir så trött.

måndag, maj 14, 2012

Uäääuugghhh!


Jag blev misshandlad i natt. Utan att vakna. Listig förövare måste man säga. Den här eller dom här personerna har roat sig med att hoppa på AspLövets njurar. Aj. Kände mig som en demenstrött Rocky Balboa och kved ur mig något ohörbart i takt med smärtorna när jag gled ur sängen ner på golvet där jag blev liggande. Misstänker att Miniknatarna vänt mig ryggen. Mitt tjat om orientering börjar kanske irritera dom då deras värld bara handlar om tv-spel och fotboll. Dom små förrädarna. Jag ska tvinga dom att följa EM hela veckan och på det spelförbud.

söndag, maj 13, 2012

Gamla burkar gör en fest


Jag var på ungdomsfest i helgen. En mycket god vän fyllde 40. Tydligen finns det folk där ute som inte kommit längre på sin livslinje. Dom små liven. Det var en riktigt trevlig tillställning där vi föstes in i en gammal lada. Till min stora glädje var dekoren i min åldersklass. Alla dom här burkarna, och en jäkla massa andra, finns i avsevärt bättre kondition på vinden hemma hos AspLövets föräldrar. Den ölburkssamlingen fyller väl 30 år i år skulle jag gissa. Kanske läge att ha en ungdomsfest för den också.

fredag, maj 11, 2012

VJ Bald

onsdag, maj 09, 2012

LIMB-O

måndag, maj 07, 2012

En helg som alla andra


Jaha. Så det var ännu en ointressant helg till ända. Det var det gamla vanliga på alla håll och kanter. Norska segrar på 10mila, barnkalas på ett helveteslekland, några tvättmaskiner körda på ren slentrian och ett par gubbvader som knappt sett skog i år. Men vi backar några steg. 10mila. Det såg rätt kul ut. Korrigering. Det såg förjävla kul ut. Min typ av orientering. Vad nu det var. Jag minns knappt längre. Förmodligen räcker det med en karta och lite träd, två spridda och en i klunga, nuförtiden för att jag ska gny till. Det hade i alla fall gått bra för mig om jag varit med på 10mila. Det tvistar inte ens de lärda om.

fredag, maj 04, 2012

Ligger lite fel i tid


Kör en 10mila-vaka. En kväll för tidigt. Så blir det när man jobbar för mycket. Blandar ihop dagarna. Tyckte väl att det var svårt att få igång liverapporteringen och någon webb-tv. Men vad fan. Jag trodde bara att det var som vanligt. Allt hänger sig fram tills långa natten när amatörerna ger upp på F5-knappen. Vi andra fortsätter bara att refresha till förbannelse.

Nu har jag ett problem. 10mila-nattens öl tog visst slut en kväll för tidigt. Och whiskeyn. Hinner jag inte till Systembolaget imorgon får jag slicka på några gamla tuschpennor för att få lite skimmer över mitt skrubbliv. Och sen hoppas jag att tävlingen inte blir någon trött historia där blandade landslagslöpare joggar runt tillsammas i trötta klubbars samkväm. JAG VILL HA LITE ÖVERRASKNINGAR!!. Men det är väl för mycket begärt. Alla jäkla topplag borde tvingas köra en 10mila-vaka en natt för tidigt. Det kunde var kul att se vilka lag som springer bäst med betongkeps.

Farbror AspLövet


AspLövet har blivit farbror här på morgonkvisten. Trevligt. Skall strax besöka det här lilla MiniLövet som jag ska indoktrinera till att bli orienterare. Min plan drar igång direkt. Har plockat ihop ett litet paket. "välkommentillenbittervärld" - innehållande boken "Långa nattens folk", ett par kompressionsstrumpor, en buff samt en halogenlampa. Brorsan och min svägerska kommer bli saliga över den utstakade framtiden för parveln. Eller inte. När ingen ser kommer jag viska i hans öra. "Rakt på är aldrig fel"

torsdag, maj 03, 2012

Monsterskärm



Det pratas ju en del om att man borde ta bort reflexstavarna på nattorientering för att alla dessa monsterlampor gör det hela för lätt och att man borde gömma skärmarna bättre på dagorientering då kartorna blivit så bra att man knappt bommar längre.

Men en disciplin som verkligen kunde ha nytta av monsterskärmar, som den stora på bilden, är sprintdistansen.

Är inte ni som jag jäkligt irriterad på kontroller som döljs bakom ett staket, en buske eller ett par barnvagnsmammor på väg mot nästa latté? Jag menar. Man springer ju inte sprint för att leta efter kontroller. Dom ska synas. På långt håll. Vitsen med sprint är att få springa fort, visa upp sina snygga ben som inte tagit skada av skogsmissbruk och framförallt ha kul utan att hinna bli trött. Litegrann som livet. Stora tydliga mål som man inte behöver jobba så hårt för att nå.

Precis så vill jag inte ha det.

Annonsering


Har man bra koll på 10mila och vill man vinna lite prylar på sina kunskaper så finns det alla möjligheter att göra så. Putiken har en tävling. Själv tänkte jag tippa svenska lag på alla pallplatser både i dam och herrtävlingen. Svenska lag med enbart svenska löpare. Om det nu finns några såna kvar.

onsdag, maj 02, 2012

Parlevofranse?


Vad händer om det tränger sig in 20 stycken Fransoser på Putikens 22 m² som sen står och babblar på franska i 30-40 minuter allt medans syret sakta tar slut? Svaret på den frågan fick Putiksefen idag.

Man blir sugen på rödvin.

En högst oväntad men en inte alls oäven känsla.

tisdag, maj 01, 2012

Terrassträning


Jag har någonstans i bakhuvudet fortfarande som mål det här året att vara med på SM i MTB-O. Långdistansen. Det där andra kortare krafset ids jag inte lägga tid på. Förberedelserna går i alla fall bra. Jag skaffar prylar. I mängd. Nu senast testar jag ett helt nytt kartställ. På terrassen. Det kommer finnas i en Putik nära dig inom kort. *snikar in smygreklam* Märk dock. Terrassen. Vad gäller träning så ligger det inte i paritet med nya prylar. Jag litar på materialet den här säsongen. Träning är så jäkla överskattat. Viktigast är ju ändå att bli trött och att få kramp. Mycket lättare otränad har det visat sig. Vem hade trott det.